checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Amuseglazen

Kleine glaasjes voor kleine hapjes: dat zijn amuse glazen. Deze glaasjes variëren qua inhoud van circa 9 tot 25 cl. De allerkleinste 9 cl glaasjes zijn geschikt voor een heel klein mini hapje, in de grotere van  25 cl kan iets meer geserveerd worden, deze zijn namelijk ongeveer net zo groot als koffiekopjes.
Amuseglazen worden voornamelijk gebruikt bij voorgerechten of aperitiefjes in de horeca, en ook vaak in de catering.
De meeste amuses zijn koude hapjes zoals makreelmousse, carpaccio of een lekker hapje met zalm. Daarnaast worden er ook vaak kleine koude soepjes geserveerd in amuse glazen, dit noemen ze Gazpacho. Ook worden ook wel eens warme soepjes geserveerd als amuse, zoals een broccoli bloemkool soepje.




Er zijn meerdere bekende merken die amuseglaasjes produceren, één van de bekendste is het Belgische merk Durobor. Daarnaast produceren het Franse merk Arcoroc en het Italiaanse merk Bormioli Rocco ook amuseglazen. Durobor heeft het meest uitgebreide assortiment, van mini glaasjes tot torentjes voor amuses, zoals het model Bamboo en Vertigo. Alle items zijn los verkrijgbaar. Een merk dat veel amusesets maakt is het Slowaakse Rona, ze gaan dan vaak per 6 en zitten in leuke geschenkverpakkingen. Cosy&Trendy produceert ook veel kleine glaasjes, zij hebben voornamelijk veel mini weckpotjes in allerlei soorten en maten. Erg leuk voor een amuse of klein dessertje.

Recept amuse pittige zalm met avocado

Dit recept past goed in een amuse glas van ca. 20 cl.

De ingrediënten die nodig zijn voor 6 personen:

 
  • 2 avocado’s (grof prakken)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 bosuitjes (fijnhakken)
  • 1,5 snack komkommer (schillen, zaadlijsten verwijderen en fijn hakken)
  • 2 theelepels wasabi pasta
  • 300 g gerookte zalm (in blokjes snijden/hakken)
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 150 g crème fraiche
  • pittige Italiaanse kruiden

Meng de avocado, citroensap, gehakte bosui, komkommer en 1 theelepel wasabi pasta in een kom. Breng het op smaak met zeezout, italiaanse kruiden en zwarte peper.
Neem een andere kom en meng de zalmblokjes met de dille, zeezout en peper.
De creme fraiche meng je met nog een theelepel wasabi pasta.
Verdeel dan het avocadomengsel over de 6 amuseglazen, dan het zalmmengsel er op en als laatste een lepel creme fraiche.

 

          Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2961 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved