checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Bloemkoolsoep

Wat leuk om voor Kitchen & More een gastblog te schrijven. Graag stel ik mij even voor: Ik ben Jacoline van Lieburg- Verboom, schrijfster van het blog: Gezond leven van Jacoline. Ik ben 34 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Enkele jaren geleden namen wij de stap om gezonder, bewuster en biologisch te gaan eten. Ik deel graag mijn recepten omdat ik iedereen een gezonder, bewuster en fitter leven gun, maar ook gewoon omdat het lekker is als je zelf iets met liefde hebt klaar gemaakt.
 
Bloemkoolsoep
 
Van deze soep kun je binnen een half  uur genieten…. Eenvoudig en toch heel smaakvol. De soep smaakt niet extreem naar bloemkool… gewoon lekker. Ik voeg altijd een beetje kerrie toe zodat de soep wat pit heeft. Soms garneer ik hem met wat gehakte lente uitjes en een andere keer schep ik er  restjes vlees, zoals bv een gehakbal, doorheen….. en klaar is je heerlijke lunch of diner.
 
Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Halve bloemkool in stukken, de stronkjes kunnen er gewoon bij. 
  • 500 ml kippenbouillon (ga je voor gemak, neem dan een bouillonblok, maar ik houd daar niet van)
  • 1 ui
  • Klontje roomboter
  • Flinke snuf kerrie
  • Flinke snuf nootmuskaat
  • 1 lente ui
 
 
Bereiding
  1. Snipper de ui en fruit deze in de roomboter
  2. Strooi de kerrie en nootmuskaat over de ui en verwarm deze even heel kort mee. Niet bakken!
  3. Schenk de bouillon bij de ui en voeg de bloemkool stukjes toe.
  4. Kook de bloemkool gaar in max 10 minuten
  5. Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een egale massa.
  6. Voeg eventueel nog peper en zout toe.
  7. Garneer de soep vlak voor het serveren met fijn gehakte lente uitjes
 
 
Eet smakelijk!
 

          Reacties (2)

Reacties (2)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved