checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Chocolate Covered Coconut bites

Chocolate Covered Coconut bites
 
Dit recept is eigenlijk niet eens van mij... Ik mag dit echter met toestemming van mijn dochter hier plaatsen! Mijn dochter is 14 en behalve dat zij altijd een grote hulp voor mij in de keuken is, mag ze ook zelf graag allerlei lekkere dingen daar fabriceren. Chocola is haar favoriete ingrediënt, zo gek vind ik dat, zou ik zelf noooooit kiezen ;-)

Deze bites zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gezond, vooral als je ze van rauwe cacao maakt! In mijn bovengenoemde artikel voor het recept voor chocolade repen, lees je meer over waarom ze zo gezond zijn.
Je kunt voor dit recept mijn recept voor chocolade repen gebruiken, maar onderstaande is ook prima!
 
 
 
Benodigdheden voor de bodem
 

  • 8 el. (1/2 cup of 120 ml.) extra virgin kokosolie
  • 75 gr. kokosrasp
  • 2 el honing (of naar smaak)
  • snuf (keltisch) zeezout
 
 
 
Benodigdheden voor de topping
 
  • 8 el. (120 ml.) extra virgin kokosolie
  • 40 gr. cacao
  • 2 el. honing (of naar smaak)
  • snuf (keltisch zeezout)
  • 1 tl. vanillie extract
 
Bereidingswijze:
 
 
  1. Smelt de kokosolie in een steelpan, de olie mag niet te warm worden, het moet net aan gesmolten zijn.
  2. Roer de honing door de kokosolie.
  3. Doe het zout en de kokosrasp erbij en roer dit ook nog even goed door.
  4. Neem een bord of een platte schaal en bedek deze met bakpapier.
  5. Schep het kokosmengsel op het bord of in de schaal en druk dit goed aan tot je een egale laag krijgt van zo’n 1 à 1,5 cm. dik.
  6. Zet in de koelkast of vriezer om hard te laten worden.
 
  1. Ondertussen kun je de chocolade topping maken. Smelt daarvoor de kokosolie in dezelfde steelpan. Weer niet te warm laten worden.
  2. Los er de honing en het zout in op.
  3. Roer de cacao samen met het vanille extract erdoor en blijf goed roeren.
  4. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, roer af en toe goed om.
  5. Verdeel de cacaomassa over de hard geworden kokosbodem en versier eventueel met wat kokosrasp en noten.
  6. Zet weer weg in de koelkast of vriezer om goed hard te laten worden. Wil je in plaats van brokken er mooie blokjes van maken, dan kun je er inkepingen in snijden.
  7. Eenmaal hard geworden, kun je de plak in stukken breken.
  8. Bewaar in de koelkast, voor zolang het duurt...
 
Geniet ervan!
 

          Reacties (4)

Reacties (4)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved