checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Couscous pan

Waar komt couscous vandaan?

Couscous pannen worden onder meer gebruik om couscous te bereiden. Dit is een zeer populair en meteen ook het belangrijkste gerecht uit Noord Afrika. Couscous is gemaakt van heel grof gemalen gries en durumtarwe, daarna wordt er deeg van gemaakt wat in een draaitrommel gaat en langzaam tot kleine bolletjes wordt gevormd. Dit wordt gedroogd zodat het langer houdbaar blijft.

Bereiding

Om dit gerecht goed te maken is een speciale pan nodig: de couscous pan. Deze pan wordt ook wel een couscoussière genoemd. Dit is een speciale pan die als het ware bestaat uit twee verdiepingen, in het onderste deel kan het vlees of stoofpotje gaar worden gekookt. Vaak is het vlees (vaak kip of lam) goed gekruid en worden hieraan kikkererwten en groenten toegevoegd.

Couscous gerecht
Allereerst doe je het vlees in de pan en hier bovenop komen de groenten. Deze mix van groente en vlees wordt gestoofd. De stoom die hierbij vrij komt stijgt naar het bovenste deel van de couscous pan. In dit bovenste deel doe je de rijst of couscous, dit wordt door de geperforeerde bovenste helft van de pan tegelijkertijd gestoomd. Laat de deksel er iets schuin op liggen. De couscous pan is eigenlijk een soort stoompan met een vergiet, dus ook andere soorten rijst en groenten kunnen worden bereid in deze pan. De couscoussière die wij verkopen heeft een extra fijn vergiet, het is beter voor de rijst om een stoompan te nemen die niet al te grote gaten in het vergiet heeft. De couscous pan heeft een inhoud van 12 liter, zodat ook grote hoeveelheden hierin bereid kunnen worden. Dus indien je van rijstgerechten houdt is dit een ideale pan die het koken een stuk gemakkelijker maakt! 
De pan is gemaakt van hoogwaardig 18/10 edelstaal.

  Kitchen&More         Reacties (4)

Reacties (4)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3000 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved