Creme brulee recept
Crème brûlée
Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat aandacht, maar dan krijg je ook wel iets lekkers.
Voor een hele luxe uitvoering heb ik alleen maar (slag)room gebruikt in plaats van half melk half slagroom.
Ingredienten 6 personen:
1 vanillestokje500 ml slagroom
5 eidooiers
140 gr suiker
4 el rietsuiker
Extra nodig: 6 hittebestendige schaaltjes en een crème brûlée brandertje
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
- Breng de slagroom met het vanillemerg en -stokje tegen de kook aan in een pan.
- Neem dan de pan van het vuur en haal het vanillestokje eruit.
- Klop de eidooiers met de suiker luchtig en romig. Voeg al roerend beetje voor beetje de warme room aan de geklopte dooiers toe.
- Doe het mengsel weer terug in de pan en verwarm het al roerend op heel laag vuur (niet laten koken) tot het een beetje dikker wordt (pas op het mag niet koken, anders krijg je roerei!)
- Verdeel het mengsel over de schaaltjes en zet ze in een braadslee of ovenschaal.
- Voeg zoveel heet water toe in de braadslee tot 2/3 deel van de schaaltjes onder water staat. Laat ze in de voorverwarmde oven 30-35 minuten gaar worden.
- Haal de schaaltjes uit de oven en uit de ovenschaal, laat ze afkoelen en zet ze dan in de koelkast.
- Voor het serveren: strooi de rietsuiker over de crème en gebruik de brander om de suiker te laten karameliseren. Serveer direct. Recept door Culinea.nl

