checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep Groninger mosterdsoep met een ‘bite’
Of het nu zomer, winter, lente of herfst is, een pan soep heb ik eigenlijk altijd wel klaar staan. Van goed gevulde vissoep tot overheerlijke Thaise ‘Tom ka kai’, een geurende kokossoep. En ook vers gemaakte tomatensoep (even bewerkelijk, maar zo rijk van smaak) tot bouillon getrokken van runder-mergpijp of kip. Soep maken is niet alleen leuk omdat je er eindeloos mee kan variëren met allerlei ingrediënten, het is ook handig om restjes er in te verwerken en zo zelfs een maaltijdsoep er van te maken. En als je teveel hebt, vries je er gewoon wat van in. Deze keer, als vervolg op de Groningse Poffert, nu een stevige en romige mosterdsoepsoep, met wat extra’s….puntpaprika en stukjes gebakken (Groninger) worst!

De basis van de soep maken we van een ‘roux’ (roe). Roux gebruik je ook als basis voor romige sauzen, ragout, vulling van kroketten etc.

Je hebt nodig:
Boter
Bloem
Melk
Zout en tuinkruiden/of bouillonblokje
Mosterd (ongeveer 2 eetlepels)
Worst
Puntpaprika (van tevoren gegrild en in fijne stukjes gesneden)

Pak een pan met een dikke bodem en smelt er ongeveer 75 gram boter in. Laat het niet aanbranden, want dat komt de smaak niet ten goede. Schep er ongeveer evenveel bloem bij en blijf aandachtig roeren met een garde, zodat meel en boter goed mengen zonder te klonteren. Paar minuten op het vuur laten, zodat het mengsel een beetje bruin wordt. Giet al roerende de melk toe en je merkt dat het meteen gaat ‘binden’.  Blijf melk toevoegen totdat de gewenste dikte is bereikt.
Brokkel een of twee bouillonblokjes er doorheen of losse kruiden en zout, om het op smaak te brengen. Laat even doorkoken en schep er twee (of meer) eetlepels mosterd er doorheen. Als je net als ik van sterke smaken houdt, dan maak je hem nog pittiger!

In een kleine koekenpan bak je de in blokjes gesneden worst en puntpaprika kort. Met vet en al bij de soep doen en even mee laten koken, zodat de soep een rijke, volle smaak krijgt. Verdeel over de borden en serveer eventueel met het bierbrood uit het andere recept.

Smakelijk!
 
  Bernice Dings     30-04-2018 14:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved