checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Hartige Braziliaanse hapjes, pittige empanadas en gehaktballetjes

Hartige Braziliaanse hapjes, pittige empanadas en gehaktballetjes
Bij die alcoholische drankjes, zoals de caipi-vodka en ‘batida de coco’ (zie vorige recepten op de site), smaken deze empanadas en coxinhas prima. Deze hartige hapjes kunnen zowel in de oven worden klaargemaakt als in de frituur. De empanadas, deeg-envelopjes gevuld met gehakt of kip, doe ik in de oven om het vetgehalte wat lager te houden. De gehaktballetjes frituur ik in dit recept wel.
Wat heb je nodig?
Voor het deeg van de empanada’s (12-15 stuks)

  • 500 gram bloem
  • 200 gram boter
  • 1,5 dl water
  • 1 ei
  • Zout

En de voor de vulling
  • 1 pond (runder)gehakt
  • 4 tenen knoflook
  • tabasco
  • fijngesnipperde ui, paprika, wortel, prei*(de smaak en soort groenten is naar eigen wens)
Mix de ingrediënten voor het deeg en kneed tot een bal. Pak het in vershoudfolie en leg in de koelkast terwijl je de vulling klaar gaat maken.
Rul het gehakt samen met de ui, knoflook en de andere klein gesneden groenten. Maak het pittig met tabasco naar wens. Voeg een lepel bloem toe als het mengsel nog te nat is. Anders worden de empanadas te week.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius
Haal het deeg uit de koelkast, bebloem je werkblad en rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van ongeveer 3 à 4 mm. Steek met een serveerring of glas er rondjes uit.
Neem een rondje in je hand en rek het deeg een beetje uit. Vul het met een flinke eetlepel gehaktmengsel en vouw het flapje dicht. Met een vork druk je voorzichtig de randjes dicht. Bestrijk met geklutst ei. Dit herhaal je tot dat alle rondjes gevuld zijn (of je mengsel op is ).
Leg de gevulde deeg-envelopjes op bakpapier op een bakplaat in het midden van de oven. Bak ze ongeveer in 25 minuten goudbruin!

Pittige gehaktballetjes
Snel, makkelijk en lekker! Qua ingrediënten hetzelfde als de vulling van de empanada’s, maar je hebt ook nog paneermeel nodig. Kruid gehakt tot de gewenste pittigheid en meng er een losgeklopt ei onder. Rol er kleine gehaktballetjes van (ong.3 cm) en haal deze even door de paneermeel. Frituur ze op ongeveer 180 graden en serveer met lekkere tomatensaus!
Inmiddels heeft Brazilië de voetbalwedstrijd met 2-0 gewonnen en gaat door naar de 8e finales. Of ze de volgende wedstrijden ook nog winnen of niet, maakt niet uit…volgende keer weer een lekker Braziliaans recept!
 

  Bernice Dings         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved