checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Hoe maak je gepocheerde eieren?

Met je lief een gezellig ontbijt, lunch of brunch? Maak een broodje zalm met avocado en gepocheerd ei! Ook wel ei / egg Benedict genoemd, naar ene meneer of echtpaar Benedict uit eind negentiende eeuw. De zachte smaak en structuren van de zalm, ei en avocado passen heel goed bij elkaar. Pocheren is een manier van ei bereiden, waarbij je een ei breekt in kokend water en de zachte dooier ‘gevangen’ komt te zitten in het eiwit dat stolt.
Maak echter eerst de broodjes en de rest van het beleg klaar en bereid de eieren op het laatst, dan zijn ze nog lekker warm! Onderaan het recept staat de beschrijving voor het pocheren.

Ben je heel fanatiek? Dan maak je je broodjes natuurlijk zelf. Maar ik weet niet hoe het met jullie zit… maar ik hou op zulke momenten van makkelijk en gebruik afbakbroodjes of haal ze vers bij de bakker.
Halveer de broodjes en smeer ze in met mosterddressing. Leg de gewassen plukjes veldsla er op en daar bovenop een paar schijfjes avocado. Bestrooi de avocado met peper uit de pepermolen.
Zalm uit een pakje is vaak vrij zout, vandaar dat ik zelf geen extra zout toevoeg. Als je geen zalmsnippers hebt, pluk de zalm dan een beetje, waardoor je de oppervlakte vergroot en zo de smaken beter tot hun recht laat komen. Ben je geen liefhebber van vis of zalm in het speciaal? Dan kan je ook ham of bacon gebruiken.
Liever helemaal geen vlees, maar de vegetarische variant? Gebruik spinazie erbij en je hebt een gepocheerd ei florentine!

Hoe maak je de mosterddressing?
Voor dit gerecht gebruik ik een milde mosterd met een beetje yogonaise. Verhouding 1 theelepel mosterd op 2 eetlepels yoghurt/mayonaise. Het is de bedoeling dat de dressing ‘loopt’, dus niet te dik is. Voeg desnoods olie toe om dit te bereiken.

Pocheren
Oké, dit is niet moeilijk, maar vraagt een bepaalde volgorde en oplettendheid. Als je het een paar keer gedaan hebt, krijg je er een handigheid in en kan je gaan variëren.
Neem een pan met een flinke laag water zodat de eieren voldoende ruimte hebben. Breng het water aan de kook, voeg een flinke scheut (wijn)azijn toe (ongeveer 2 eetlepels) en zet het vuur laag. Roer met een lepel in het kokende water, zodat je een draaikolkje krijgt in de pan en breek dan snel het ei er middenin uit. Door de draaiende beweging vouwt het eiwit zich om de dooier.
Wil je het zachtgekookt, laat dan het ei 3 minuten zachtjes koken. Hou voor een dooier die minder lopend eigeel heeft 5 minuten aan. Haal met een schuimspaan het gepocheerd ei uit de pan. Laat even uitlekken en serveer dan op het broodje zalm met avocado.


Nodig:

  • Harde broodjes, pistolets, Kaiser broodjes, Italiaanse bol, bruin of wit
  • Zalmsnippers of Gravad laks
  • Rijpe avocado
  • 2 eieren
  • Azijn, mag ook witte wijnazijn
  • Dille en bieslook
  • Lichte mosterddressing
  • (veld)sla of postelein

  Bernice Dings         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved