checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Weckpotten

Weckpot 0,5 liter Fido
Weckpot 0,5 liter Fido
1 Reviews

€2,95

add to cart
Weckpot 0,75 liter Fido
Weckpot 0,75 liter Fido
0 Reviews

€3,75

add to cart
Weckpot 1 liter Fido
Weckpot 1 liter Fido
0 Reviews

€3,95

add to cart
Weckpot Fido 2l Bormioli Rocco
Weckpot Fido 2l Bormioli Rocco
0 Reviews

€6,99

add to cart
Weckpot Fido 3l Bormioli Rocco
Weckpot Fido 3l Bormioli Rocco
0 Reviews

€7,25

add to cart
Weckpot Fido 5l Bormioli Rocco
Weckpot Fido 5l Bormioli Rocco
1 Reviews

€9,95

add to cart

Hoe weck je groente en fruit?

Foto
Groente en fruit wecken
 
Vroeger was het bittere noodzaak om zelf groenten en fruit te wecken en nu is het weer helemaal hot. Waar ze dit vroeger deden om de winter door te komen met groenten en fruit uit eigen tuin, zien we nu in hoe gezond het eigenlijk is. Gezond en lekker. Gezond omdat je geen conserveringsmiddelen (behalve azijn, suiker en zout dan) gebruikt.
En lekker omdat je zelf de smaak kunt bepalen. Het is vooral ook makkelijk als je een eigen moestuin hebt, meestal heb je heel veel dezelfde soort groenten tegelijk. Je kunt het invriezen, maar wecken is ook een goed alternatief. Ga dus lekker zelf aan de slag met groente en fruit wecken.
 
Voor wecken, inmaken, inleggen in zout, fruit op alcohol, fermenteren en voor het maken van jam, gelei, marmelade, ketchup, chutney, relish, zoetzuur, pickles, etc., geldt dat een goede weckpot een must is.
Tevens is het heel belangrijk dat je de weckpotten steriliseert voor gebruik. Dit kan door de potten te koken in heet sodawater, of gebruik ze direct uit de vaatwasser.
 
Vul (eventueel met een trechter) de weckpotten en sluit ze dan af. Ga niet met je vingers aan de randen of in de pot zitten, dit om alles zo steriel mogelijk te houden.
 
Ik heb hier een lekker recept van  ingemaakte bietjes  voor jullie. Door de bietjes op deze manier te bereiden, zijn ze in een goede weckpot in de koelkast heel lang houdbaar. Lekker als bijgerecht bij een stukje vlees, kip of vis of gebruik ze in een salade.

Recept:
 
Ingrediënten 2-4 personen:
6 rauwe rode bieten
1/2 tl korianderzaadjes
1/2 tl mosterdzaadjes
1/2 tl venkelzaadjes
1/2 tl komijnzaadjes
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
 
Bereiding:
Kook de bietjes met schil beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Verwijder de schil van de bietjes en snijd de bietjes in kleine blokjes of hele dunne plakken.
Doe de bietjes in een weckpot.
Rooster in een pannetje de specerijen eventjes en schenk dan de rode wijnazijn erbij.
Breng dit aan de kook en giet dan de warme azijn met de specerijen over de bietjes in de weckpot.
Sluit de weckpot en laat afkoelen.
Zet daarna in de koelkast. Hoe langer de bietjes staan, hoe meer smaak erin trekt.
 
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved