checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Knolselderijsoep met walnootolie

Knolselderijsoep met walnootolie

1 geschilde knolselderij in gelijke stukken (± 600 gram)
½ citroen (sap)
2 kleine sjalotjes fijngesnipperd
2 liter kippenbouillon
2 el zonnebloemolie
2 laurierblaadjes
Peper en zout
 
Meng het sap van de citroen met de knolselderij zodat deze niet bruin wordt. Pak een ruime soeppan en verhit daarin de olie. Fruit hierin de sjalotjes 5 minuten op middelhoog vuur. Doe de knolselderij in de pan en bak deze 5 minuten mee. Hierna giet je 1 liter bouillon en de laurierblaadjes erbij en laat je het 20 minuten op laag vuur koken (zonder deksel). Als de knolselderij goed gaar is (hoe zachter de knolselderij, hoe gladder de soep), haal de laurierblaadjes eruit en pureer je de soep glad. De soep is waarschijnlijk te dik. Voeg kleine beetjes warme bouillon toe om tot een gewenste dikte te komen. Breng nu op smaak met peper en zout. Schenk de soep in kommetjes en druppel wat walnootolie over de soep.
 

          Reacties (3)

Reacties (3)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved