checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Merken / La Rochère
Toon Filters

La Rochère

La Rochère werd opgericht in 1475 en is de oudste fabriek die artistieke glazen produceert. Met haar rijke expertise vervaardigt de glazenfabriek tafelgerei en decoratieve artikelen in mondgeblazen of machinaal geproduceerd glas. Het aanbod bestaat uit heruitgevonden artikelen uit de 18de eeuw en uit echte designerontwerpen. La Rochère glas is dik, waardoor het sterk is.

Welke methode gebruikt La Rochère om haar glaswerk te produceren? Er wordt gesmolten glas in een metalen moule gegoten en het glas wordt onder hoge druk geperst. Het gesmolten glas neemt de vorm aan van de moule en het reliëfpatroon ontstaat. De glazen worden geproduceerd op machines die afstammen van de persen uit de 19de eeuw. Soms is de persnaad zichtbaar, deze ontstaat wanneer de moule waarin het glas geperst werd geopend wordt. De persnaad is kenmerkend voor machinaal geperst glas en geeft een authentieke, industriële rustieke touch aan de glazen. Het geperste glas van La Rochère heeft ook een speciale glans. Deze wordt verkregen door een polijstmethode met vuur. Deze methode is typisch voor de Franse glazenfabriek.

De glazen zijn sterk, behouden hun kleuren, blinken mooi en hebben een hoge graad van transparantie. Er zijn twee gamma’s: Invitation, authentieke glazen met unieke stijl en Bistrot, hedendaagse collecties met innovatief design. La Rochère werkt regelmatig samen met designers, omdat ze de hedendaagse kijk in de collecties wil intregeren. Designers zijn een bron van innovatie op vlak van technieken en praktische oplossingen. Ze zijn in staat mooie ontwerpen met nieuwe vormen te creëren, zodat de producten heel modern en hedendaags zijn.

De collecties van La Rochère zijn origineel en passen in een hedendaagse levensstijl. Het merk beschouwt het dagelijkse leven niet als zinloos, maar als interessant omdat het vol zit van erfgoed, emoties en de passie om sleutelmomenten bij te wonen en het geluk van kleine momenten te ervaren. Tot de collecties behoren drinkglazen, serveerproducten, artikelen voor thee en koffie, kaarshouders en ijscoupes. De producten zijn niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook voor professionelen.

Gezelligheid, mateloos genieten en het plezier om gasten te ontvangen, dat stelt La Rochère voorop. Echte bourgondiërs kiezen dus steevast voor La Rochère.La Rochère

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved