checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Slowjuicer Montana

Slowjuicer Montana

Slowjuicer Montana

Montana Slow Juicer

Slow Juicers zijn inmiddels een ingeburgerd onderdeel van de gezonde keuken. Omdat een slow juicer, zoals zijn naam al aangeeft, langzaam sap perst, gaan er veel minder vitaminen en enzymen verloren die anders door de hoge wrijving kapotgaan. Slow Juicing is dan ook een gezond alternatief voor de sappen die je in de winkel koopt.

De Montana Slow Juicer is met recht een ‘beest’. Hij staat stevig op zijn voet, voelt zwaar aan en als je alles in elkaar hebt gezet, heb je echt het idee dat er wat staat. Die stevigheid is erg plezierig omdat je geen wandelende keukenmachine hebt. Sommige juicers of blenders zijn zo licht, dat ze door het getril van de motor heen en weer schuiven en daarom op een onachtzaam moment van het aanrecht kunnen vallen. Maak je met deze slow juicer daar geen zorgen over!

Zoals de meeste slow juicers heeft de Montana slow juicer best veel onderdelen. Deze onderdelen passen heel precies in elkaar, dus dit vergt enige oefening. Als een bepaald onderdeel niet goed zit, in de beveiliging is geklikt of gewoon wat scheef zit, gebeurt er niks qua juicing. Lees de instructies goed door, hoe je het in elkaar zet.

Het eigenlijke sap maken gaat heel eenvoudig. Let er op dat je het fruit en groente dat je moet snijden, niet groter laat dan ongeveer 4 cm. Groter dan dat en het past niet in de trechter en wordt dan slecht gepakt door de juicer. Het eigenlijke sap maken gaat langzaam. Forceer dus geen extra groenten of fruit door de trechter als er nog sap uit de machine komt. Dit langzame is juist het kenmerk van een slow juicer. Geef het dus even de tijd. Nadeel is dan wel, dat als je ’s ochtends haast hebt, je niet snel even een sapje kunt maken. En sap bewaren in de koelkast kan, maar vitaminen gaan dan ook verloren, waardoor juist het hele gezondheidsaspect van slow juicing verloren gaat. 

De pulp die je overhoudt in de andere kan, kun je gebruiken in soep, groenteburgers of in gezonde baksels. Dit kun je ook heel goed invriezen als je het niet direct nodig hebt. Gooi het dus niet weg, want de vezels zijn ook erg gezond.

Als je klaar bent met sap maken, is schoonmaken best een klus. De vele onderdelen moeten allemaal gewassen worden, want echt alles zit onder de spetters en vezels. Veel onderdelen kunnen in de vaatwasser, dus dat scheelt wel. Maar zelfs dan is het niet ideaal. De zeven die je gebruikt om het fruit en groenten doorheen te persen, moet je eigenlijk met de hand afwassen omdat in de afwasser er evengoed een hoop vezels achterblijven. Ook het maal gedeelte kun je beter met de hand afwassen. Dit voorkomt dat er water in blijft waardoor de maler gaat ‘klotsen’.

Slow juicing is vanwege het proces van sap maken best gezond en erg lekker. Het is ook erg leuk om te doen en de kinderen kunnen ook prima een handje helpen. Het gaat allemaal erg langzaam, waardoor je goed overzicht houdt van wat er gebeurd. Het in elkaar zetten en schoonmaken is wel een beetje een klus. En zeker op drukke dagen niet handig. Een slow juicer koop je dan ook echt om de gezondheidsvoordelen.

  Heleen     03-07-2017 16:56     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved