checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Waarom kiezen voor Yakiniku?

Wij vinden de Yakiniku grill de beste Kamado op de markt. Hieronder vindt u alle verkrijgbare Yakiniku's en de losse accessoires die er voor dat model te verkijgen zijn!  Alle onderdelen naast de keramische pot zijn gemaakt van 304 RVS, het rooster kun je ook in gietijzer krijgen natuurlijk! Dit is de beste kwaliteit RVS en zal never nooit roesten. Zijbordjes gemaakt van echt bamboo! Alle onderdelen zijn los schoon te maken. Schroefjes en moeren gaan niet los zitten na verloop van tijd wat bij andere kamado's nog wel eens het geval is. De accessoires zijn van gemaakt op Nederlandse bodem.  Het is pure kwaliteit, dat voel je en dat zie je.

Wil je inspiratie op doen bezoek dan onze Facebook Inspiratie Groep. Mocht u advies willen bij de aanschaf van deze Kamado bel dan met 085-4017838.

Yakiniku 16 inch Kamado grill + Alle beschikbare toebehoren voor de 16 inch!

Yakiniku 19 inch Kamado grill + Alle beschikbare toebehoren voor de 19 inch!

Yakiniku 22 inch Kamado grill + Alle beschikbare toebehoren voor de 22 inch!

Yakiniku

Wat is een kamado?

Yakiniku is een kamado barbecue. Dit speciale type BBQ, de kamado, is afkomstig uit Japan. Yakiniku betekend ook letterlijk gegrilld vlees in het Japans. Met deze kamado kun je de toevoer van zuurstof helemaal zelf regelen waardoor je de temperatuur heel nauwkeurig zelf kunt bepalen.

De Yakiniku  is gemaakt van 33 mm dik keramiek, zodat hij de hitte beter vasthoudt dan andere kamado’s. Het grootste voordeel daarvan is dat houtskoolverbruik 50 tot 70 procent lager is dan bij een open barbecue(dit komt omdat zuurstof dan vrij spel heeft). Al het roestvrijstaal dat gebruikt is, is van het type 304. De beste keuze als het gaat om hittebestendigheid en hierdoor is de Yakiniku bestand tegen alle weersomstandigheden. Ook de schoorsteen is gemaakt van 304 roestvaststaal.
De meegeleverde viltrand is gemaakt van onbrandbaar materiaal zodat de afsluiting van de kamado optimaal is. De zuurstofaanvoer van de Yakiniku is onderverdeeld in maateenheden en is voorzien van een roostertje tegen het verliezen van houtskool. De Woodchipper is luchtdicht en dubbel geïsoleerd, hij is makkelijk te openen door middel van de bajonetsluiting.

 

Gerechten en tips


De gerechten die worden bereid in de Yakiniku krijgen een heerlijk rokerig smaakje. Denk bijvoorbeeld aan vlees, vis, pizza en brood. Gebruik voor het beste resultaat 100% natuurlijk houtskool. Bij deze enkele tips voor het grillen:
- Grill bijvoobeeld biefstukken, visfilets, stukken kipfilet zonder been en groentes met gebruik van de directe methode en de tijden zoals in de tabel staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing en draai het voedsel halverwege de grilltijd eenmaal om.
- Laat het voedsel eerst ontdooien.
- Items zoals gebraad of hele kippen, dikkere koteletten of biefstukken na het grillen nog 5 tot 10 minuten laten rusten.  De kerntemperatuur van het vlees stijgt in die tijd 5 tot 10 graden.
- Voor een extra rooksmaak zijn houtsnippers of houtspaanders geschikt (minimaal 30 minuten in water geweekt en uitgelekt) of vochtig gemaakte verse kruiden toevoegen zoals rozemarijn, tijm of laurierbladen. Deze kunnen tijdens het grillen toegevoegd worden met behulp van de woodchipper.
Natuurlijk is de Yakiniku niet alleen geschikt voor grillen, maar zelfs voor slow cooken, roken, stomen, bakken en nog veel meer!
Voor meer gebruikstips verwijzen we u naar de gebruiksaanwijzing van de Yakiniu, welke u uiteraard meegeleverd krijgt.


Een ander groot voordeel van deze Yakiniku kamado is dat hij geschikt is voor alle seizoenen, hij wordt namelijk luchtdicht afgesloten en tijdens het BBQ-en kun je gewoon even naar binnen gaan. Zelfs in de winter dus perfect! Let op: gebruik de kamado niet binnenshuis. Dit is gevaarlijk.


Wilt u de bbq mee nemen op vakantie? Neem dan de 11 inch of de 14inch. Of wanneer u heel fanatiek bent;) :


 

Garantie


Uiteraard zit er garantie op de Yakiniku. Bij normaal gebruik en juiste montage sowieso 2 jaar op de onderdelen. Als u denkt dat een onderdeel wordt gedekt door deze garantie, neemt u contact op met de klantenservice van Kitchen&More.

Heel veel BBQ plezier met uw Yakiniku!

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved