checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Zalm-Groente Sushi Rol

Zalm-Groente Sushi Rol
 
Mijn man en ik zijn groot fan van sushi en ik probeer het zo vaak mogelijk te maken, want een goed sushi restaurant hier in de buurt is moeilijk te vinden. En als je een goeie vindt, zijn ze vaak erg duur. Niet zo'n succes dus. Beter is het om zelf in de keuken te duiken, dan hou je zelf ook volledig in de hand wat er in gaat! Als je nog sushi servies zoekt op om te presenteren moet je bij Borden&Zo zijn.
 
En als jij nou zo'n persoon bent die echt niet van rauwe vis houdt, niet gevreesd! De vis is gekookt en de groenten zijn herkenbaar. En als je nog niet overtuigd bent van nori vellen, maak deze salade dan eerst zonder de zeewier om met de smaken en texturen te experimenteren. De nori-zeewier voegt wel extra voedingswaarde toe, maar ook zonder is dit een ontzettend gezonde maaltijd!
 
Ik probeer regelmatig zeewier in ons voedingspatroon in te passen. Zeewier is namelijk een goeie bron van veel mineralen waaronder jodium. Wij gebruiken Keltisch zeezout in plaats van regulier jodiumzout omdat jodiumzout sterk bewerkt is. Door regelmatig zeewier te eten, krijgen we toch dit belangrijke mineraal binnen en op een veel natuurlijke manier dan door middel van fabrieksmatig geproduceerd keukenzout. 
 
De zalm is de volgende dag zo mogelijk nog smakelijker, dus je kan de zalm van te voren klaarmaken om op een later moment te verwerken. 
 
Uiteraard kun je deze sushi rol aan je eigen smaak aanpassen. Als je meerdere eters hebt, kun je een soort sushi eiland maken waarbij iedereen zijn of haar eigen nori-vel vult met ingrediënten naar keuze. 
 
Ik hoop dan ook echt dat je deze heerlijke en voedzame sushi rollen een kans wilt geven!
 
Zalm-Groente Sushi Rol
3 - 4 porties (12 sushi rollen)
 
500 gram wilde zalm
2,5 cm verse gember, geraspt
Zeezout en peper naar smaak
Kokosolie
2 tl sesamolie
Sap van 1/2 limoen
10 - 12 norivellen
 
Extra's:
Gekookte rijst
1 avocado, fijn gesneden
2 wortels, julienne gesneden
1 komkommer, julienne gesneden
Handvol radijsjes, julienne gesneden
Wasabi
Sesamzaadjes
Verse gember, geraspt
 
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Vet een bakblik in met wat kokosolie.
Wrijf de zalm in met zout en peper en bestrooi met de verse gember.
Leg de zalm in het bakblik en bak in ongeveer 15 - 20 minuten gaar.
Zet de zalm na het bakken apart tot het afgekoeld is.
Snijd de zalm in reepjes en besprenkel met limoensap en sesamolie.
 
Maak nu je sushirol
Beleg de helft van een norivel met de zalmreepjes en verdeel de 'Extra's' hierover.
Rol het norivel op en serveer direct.
 
Tip: Om de groenten in mooie julienne reepjes te snijden, gebruikte ik de multi-tool. Dit scheelt ontzettend veel tijd en het ziet er erg mooi uit!
Presenteer eventueel met de sushi-set.

 

          Reacties (2)

Reacties (2)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved