checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Zeebrasem en Papillote met citrusvruchten en sjalotten, op een bedje van venkel

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 tot 30 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:

1 zeebrasem van ca. 1,2 kilo of 2 kleinere (schoongemaakt door uw visboer)
Onbespoten sinaasappel
Onbespoten citroenen
4 grote sjalotten
2 venkelknollen
150ml olijfolie
2 takjes dille
Fijn zout en versgemalen peper
20 gram of 1,5 eetlepel amandelschaafsel
 
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden of gasstand 6.
  2. Spoel de zeebrasem af en dep hem goed droog.
  3. Snijd de venkel in dunne schijven, besprenkel met het sap van één citroen en 50ml olijfolie, kruid met zout en peper, meng door elkaar en laat 15 minuten marineren.
  4. Fruit de sjalotten.
  5. Rasp de schil van de sinaasappel.
  6. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
  7. Snijd de tweede citroen in redelijk dikke schijven.
  8. Leg de zeebrasem in het midden van de Emile Henry schaal en drapeer de gemarineerde venkel en het sap eromheen
  9. Snijd enkele keren met een scherp mes diagonaal in de huid van de zeebrasem en kruid de vis met zout en peper.
  10. Verdeel de citroenschijven gelijkmatig over de vis en giet het sinaasappelsap en de resterende olijfolie over de vis
  11. Strooi de sjalotten, de geraspte sinaasappelschil en de geroosterde amandelen over de vis.
  12. Leg de dilletakjes rond de brasem.
  13. Zet met de deksel erop in de oven en bak het geheel op 210 graden of gasstand 6 gedurende 25 tot 30 minuten.
  14. Eet smakelijk!
 
 

          Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved