checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Zuppa di Fave

Zuppa di Fave

Zuppa di Fave Mijn naam is Giovanna Gomersbach en mijn passies zijn: verse, pure, volwaardige voeding en psychologie. Eigenlijk is mijn honger naar kwalitatief voedsel gebaseerd op zintuiglijke beleving. Met andere woorden: ik ga voor smaakvol, mooi en voedzaam eten en drinken. Het fijne is, dat ik door mijn smaakontwikkeling vanzelf in de natuurvoeding terecht kwam en ik alle gezondheid- en milieuvoordelen er vanzelf bij kreeg..

Het recept waarmee ik mijzelf op dit Blog van Kitchen&More introduceer heeft mij ooit danig verrast. Ooit was het hoofdingrediënt,Tuinbonen, voor mij gruwel nummer 1 qua groenten. Bovendien klinkt Gedroogde Tuinbonensoep nog steeds niet lekker. 
 
Het is een ware ontdekking, dat je met zulke simpele ingrediënten een soep kunt maken die Iedereen echt lekker vindt. De populariteit van deze soep komt waarschijnlijk ook door de fluweelzachte structuur. Mondgevoel is een onderschat onderdeel van je smaakbeleving, is je dat ook opgevallen?

Een onderdeel van mijn signatuur -die je in de meeste van mijn recepten terugvindt- is dat ik een gerecht op smaak en visueel 'af' maak, op het laatste moment. De reden is dat hiermee de smaken niet te snel vermengd raken en ieder hapje anders is. Bovendien kun je op deze manier variëren; door bijvoorbeeld een redelijk neutrale basis een specifiek aroma mee te geven, met je garnering.
In dit geval gaat mijn voorkeur uit naar een Italiaanse 'finishing touch'.

NAAM RECEPT:            Zuppa di Fave 
                                           (klinkt lekkerder dan Gedroogde Tuinbonen soep)

AANTAL PERSONEN:      8-10  personen (ruime hoeveelheid, dan houdt
                                            je wat over voor een andere dag..)
SOORT RECEPT:              Voorgerecht, lunchgerecht, maaltijdsoep
BEREIDINGSTIJD:            1,5 uur

INGREDIËNTEN (schoon gewicht)
o        50  ml olijfolie
o        250 gram ui gesnipperd
o        250 gram wortel stukken
o        25 gram knoflook
o        150 gram knolselderij en/of bleekselderij
o        500 gram gedroogde tuinbonen
o        1 rode peper zonder steel en zaadjes
o        3 laurierbladeren
o        25 gram (grijs) zeezout of Himalaya zout (of een deel bouillonpoeder)
o        20 x zwarte peper maling

BEREIDINGSWIJZE
Fruit de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook in de olijfolie. 
(handige tool is de "uienkam"
Voeg hierbij de gewassen en in stukken gesneden selderij en wortel. 

Voeg de afgespoelde tuinbonen toe. 
Blus het geheel met 1,5 liter water.
Hierbij voeg je het pepertje en de laurier en (minimaal) zout toe en gaar dan de tuinbonen op een zacht-middelhoog vuur.
Wanneer de bonen zacht zijn geworden neem je de laurier uit de soep.
Pureer met de staafmixer. Bepaal of er water moet worden toegevoegd of juist verdampt, om een romige textuur te krijgen.
Proef en voeg op het laatste moment wat zee- of bergzout toe naar smaak. Het voordeel is dat je de eigen smaak van de ingrediënten behoudt.
Maak de soep helemaal af met een smaakvolle garnering van -wilde- oregano en de beste olijfolie.

Geniet met aandacht..
 
    19-02-2014 15:28     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Puck -  20-02-2014

Ik vind het altijd knap als mensen precies hoeveelheden kunnen aangeven; ik krijg dat maar niet aangeleerd. Jouw werkwijze om de smaken apart te kunnen houden spreekt mij aan. Dat doe ik ook graag, vooral als het om exotische schotels gaat. Dan bereid ik ook alle groenten apart om ook de eigen beet te kunnen bewaren. En voordat ik het vergeet te zeggen: lekkere soep hoor, die ga ik ook eens maken! Groetjes Puck

 Rachel de Vries -  19-02-2014

Ziet er erg lekker uit en klinkt erg exotisch!

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved