checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Pannen voor alle warmtebronnen

Inductie

Inductie pannen zijn geschikt voor inductie dat is logisch, maar er zijn nog meer warmtebronnen waar men op kookt. Er zijn vijf soorten warmtebronnen, namelijk gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie. Wanneer men op een bepaalde warmtebron kookt dient ook de pan geschikt te zijn voor deze bepaalde warmtebron. Alle pannen kunnen op gas, maar lang niet alle pannen zijn geschikt voor bijvoorbeeld inductiekoken. Als je dan een pan kiest die geschikt is voor bijvoorbeeld keramisch koken, zal de pan snel kapot gaan.

Wisselen van warmtebron

Ook wisselen mensen soms van warmtebron door de aanschaf van een nieuwe keuken of door een verhuizing. Let op: indien je eerst op gas hebt gekookt met een pan die tevens geschikt is voor inductie en je nieuwe keuken heeft een inductie kookplaat, dien je toch een nieuwe pan aan te schaffen! De pan zal gaan krom trekken wanneer hij eerst op gas is gebruikt en daarna op inductie of halogeen. Andersom is wel mogelijk, wanneer je eerst op inductie hebt gekookt en in je nieuwe keuken kook je op gas hoef je geen nieuwe pan aan te schaffen.

Kookzones

De grootte van de kookzone is tevens belangrijk. Een pan van 20 cm kun je beter niet op de grootste kookpit of kookzone zetten. Het handvat van de pan kan bij het koken op gas verbranden. Ook verbruik je meer energie dan nodig en kan ook de pan kapot gaan.

Geschikt voor inductie 

Indien je kookplaat een inductie kookplaat is, kun je heel gemakkelijk testen wanneer een pan geschikt is voor inductie. De bodem van de pan moet van aluminium zijn, dit maakt de pan geschikt voor inductie koken. Om dit te testen kun je simpelweg een magneet tegen de pan houden en kijken of hij magnetisch is, blijft hij kleven is de pan geschikt.

Kitchen&More biedt enkel pannen aan die geschikt zijn voor alle warmtebronnen! Voor ieder wat wils dus! 

  Kitchen&More         Reacties (12)

Reacties (12)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3000 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved