checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Pannen voor alle warmtebronnen

Pannen voor alle warmtebronnen

Pannen voor alle warmtebronnen

Inductie

Inductie pannen zijn geschikt voor inductie dat is logisch, maar er zijn nog meer warmtebronnen waar men op kookt. Er zijn vijf soorten warmtebronnen, namelijk gas, elektrisch, keramisch, halogeen en inductie. Wanneer men op een bepaalde warmtebron kookt dient ook de pan geschikt te zijn voor deze specifieke warmtebron. Alle pannen kunnen op gas, maar lang niet alle pannen zijn geschikt voor bijvoorbeeld inductiekoken. Als je dan een pan kiest die geschikt is voor bijvoorbeeld keramisch koken, zal de pan snel kapot gaan.

Wisselen van warmtebron

Ook wisselen mensen soms van warmtebron door de aanschaf van een nieuwe keuken of door een verhuizing. Let op: indien je eerst op gas hebt gekookt met een pan die tevens geschikt is voor inductie en je nieuwe keuken heeft een inductie kookplaat, dien je toch een nieuwe pan aan te schaffen! De pan zal krom trekken wanneer hij eerst op gas is gebruikt en daarna op inductie of halogeen. Andersom is wel mogelijk, wanneer je eerst op inductie hebt gekookt en in je nieuwe keuken kook je op gas hoef je geen nieuwe pan aan te schaffen.

Kookzones

De grootte van de kookzone is eveneens belangrijk. Een pan van 20 cm kun je beter niet op de grootste kookpit of kookzone zetten. Het handvat van de pan kan bij het koken op gas verbranden. Ook verbruik je meer energie dan nodig en kan de pan kapot gaan.

Geschikt voor inductie 

Indien je kookplaat een inductie kookplaat is, kun je heel gemakkelijk testen wanneer een pan geschikt is voor inductie. De bodem van de pan moet van aluminium zijn, dit maakt de pan geschikt voor inductie koken. Dit staat altijd vermeld in de productomschrijving van pannen voor inductie. Als dit er niet bij staat, kun je er dus van uit gaan dat die pannen beter niet op inductie gebruikt kunnen worden. Check bijvoorbeeld ons assortiment kookpannen en tik de filter 'inductie' aan voor een mooie selectie kookpannen geschikt voor inductie.  

Kitchen&More heeft een ruim assortiment kookpannen en koekenpannen die geschikt zijn voor zeer veel verschillende warmtebronnen, waaronder inductie. En als je vandaag voor 16:00 bestelt, heb je de pannen morgen in huis!
  Kitchen&More     30-10-2014 17:46     Reacties ( 15 )
Reacties (15)
 Charl -  12-10-2022

Jullie informatie is onbetrouwbaar en dat is al diverse keren gemeld. Als het jullie niet uitmaakt wat je aan informatie geeft en niets veranderd dan zal het ook niet uitmaken wat jullie de klanten verkopen. Op deze manier zou ik niets bij jullie kopen.

 Frans -  19-10-2021

Geschikt voor inductie, de omschrijving klopt niet. Een magneet kan nooit aan welke soort aluminium blijven plakken

 Sjors -  20-05-2021

Ik gebruik pannen die geschikt zijn voor inductie, maar vanwege verhuizing heb ik nu een keramische kookplaat. Het duurt echt ontzettend lang voordat de pan heet is, echt wel 20 tot 30 minuten. Komt dat omdat de keramische kookplaat (te) oud is? Hij is ongeveer 18 jaar. Of komt het omdat ik "inductie-pannen" gebruik?

 Joske -  13-08-2017

Ik heb op gas gekookt met cerafit pannen nu kook ik inductie kan ik de pannen nog gebruiken

 Geert -  23-12-2016

Indien je kookplaat een inductie kookplaat is, kun je heel gemakkelijk testen wanneer een pan geschikt is voor inductie. De bodem van de pan moet van aluminium zijn, dit maakt de pan geschikt voor inductie koken. Van Aluminium........., nou, jullie schrijven maar wat, hoofdzaak kitchen en more..wel toepasselijk, wil vooral dat men bij hun koopt.

 Geert -  23-12-2016

Pannen "geslagen", uit een plaat staal, ja die willen terug naar de vorm van die plaat, maar gegoten pannen houden hun vorm, wisselen kan dan dus wel.

 Helen -  10-03-2016

Kan je pannen die je hebt gebruikt op halogeen ook op de inductie kookplaat gebruiken?

 marieke -  06-03-2016

Ik heb een aantal jaren gleden een dure set bk pannen gekocht, geschikt voor alle warmte bronnen. Ik begon met koken op gas, ging daarna verhuizen en ging koken op keramisch. Deze overstap ging perfect. Nu weer verhuizen en een nieuwe keuken en nu gaan we koken op inductie. Ik ga er van uit dat dit ook geen probleem gaat veroorzaken. Zolang je kwaliteit pannen hebt kan je gewoon overstappen van warmtebron.

 Tes -  02-03-2016

Een pan kan wel degelijk op inductie nadat hij op gas is gebruikt, mits hij magnetisch is. Dit is een zeer veel voorkomend mis concept. Het werkt niet als je van gas naar keramisch wilt. Inductie werkt tot 3 cm boven het oppervlakte bij een magneet (heeft wel te maken met de kwaliteit van de inductie)

 Wilfred -  16-01-2016

Beste Kitchen and more, Een magneet blijft niet aan Aluminium hangen/kleven.!!

 kees -  17-12-2015

Een magneet die aan aluminium blijft plakken? Dat is dan omdat hij vuil is, maar niet omdat hij magnetisch is! Kan staal onder of in zitten, dan ok.

 El Jefe -  22-10-2015

Met een inductiepan kan je wel op gas koken ja. Ik ben nog nooit een pan tegengekomen die wl geschikt was voor inductie maar nit voor gas. Meestal staan er symbooltjes onderop de bodem die aangeven voor welke warmtebronnen de pan geschikt is. Check die vr aankoop en je weet het zeker.

 .. -  21-10-2015

Kan je wel met een inductie pan op gas koken of niet ? Want mijn vriend heeft pannen van royalty line gehaalf maar stond op dat het met een inductie basis was.

 El Jefe -  15-10-2015

Dat verhaal van die zgn. kromgetrokken bodems is klinkklare onzin, dit geldt voor keramische platen niet voor inductie. Het hele principe van inductie is juist dat er geen compleet vlak contact hoeft te zijn. De bodemspeling mag wel 3 cm. zijn. Je pannetje trekt echt nooit zo ver krom. Niet intrappen dus!

 Cor R -  31-07-2015

De bodem van de pan moet van aluminium zijn dat maakt de pan geschikt voor inductie koken wanneer word dit gecorrigeerd?

Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved