checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Merken / Amefa
Toon Filters

Amefa

Geschiedenis Amefa

In het jaar 1931 is de “Apeldoornsche Messenfabriek” opgericht door Eugen Hollaender. Hij is op 25-jarige leeftijd begonnen met zijn eigen fabriek in scheermesjes. Uiteindelijk heeft Eugen zich gespecialiseerd op de ontwikkeling en productie van bestek. Dit vooral door de groeiende concurrentie. Eind jaren ’40 is hij volledig gestopt met productie van scheermesjes. 

De oudste zoon van de familie, Rudi Hollaender nam in de jaren ’70 het bedrijf over. Vanaf toen is Amefa uitgegroeid tot een internationale producent en handelsonderneming van bestek en keukenmessen. Het uitgebreide Europese netwerk heeft ervoor gezorgd dat de verkoop en klantenservice is gegroeid. Erik Hollaender, de jongere broer van Rudi, heeft zich vooral verdiept in de productiemogelijkheden in andere regio’s, met name in Azië waardoor er kantoren werden geopend in Hong Kong en China. 

De jongste zoon van de familie heeft daarna de leiding over de productie in Apeldoorn overgenomen In de daaropvolgende jaren werd de productie gereduceerd in Apeldoorn en het bedrijf werd een internationaal distributie centrum. In de vroege jaren ’90 werd de productie in Apeldoorn opgeheven. In 2006 nam het bedrijf zijn intrek in het nieuwe kantoorpand in Apeldoorn.

Amefa’s merken
Naast het merk Amefa (bestek, keukenmessen, kinderbestek en tafelaccessoires) hebben ze nog een aantal andere merken, waarmee ze de markt veroveren. Het merk Couzon is speciaal ontwikkeld voor bestek en tafelaccessoires, Richardson Sheffield biedt de beste keukenmessen. Daarnaast is het merk Lou Laguiole een uitblinker op het gebied van tafelbestek en is de lijn Medard de noblat toegevoegd aan het merkenportfolio voor de porseleinen artikelen. 

Amefa heeft zich vandaag de dag gespecialiseerd in distributie van bestek en RVS producten voor zowel op tafel als in de keuken. De missie van Amefa is om een gewaardeerde, betrouwbare partner te blijven en de voordelen te bieden van een international met de snelheid, toewijding, persoonlijke aandacht en flexibiliteit van een klein lokaal bedrijf. Amefa heeft 6 dochterondernemingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen en China. Vanuit deze ondernemingen wordt er naar meer 55 landen geëxporteerd. Dit gebeurt voor zowel de professionele als de consumentenmarkt.
 
Bezig met laden...

Amefa

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved