checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Bloemkool rijstschotel

Bloemkool – rijst schotel
 
Een vegetarisch gerecht uit de oven, makkelijk voor te bereiden. Hoewel bloemkool hier in huis geen favoriete groente is, gaat het met deze bereiding zonder mopperen op.
 








Ingrediënten: 
Bloemkool
Courgette
Ui
Eieren
Rijst
Meel/bloem (boekweit, spelt, tarwe)
Kokosolie of roomboter
Kerrie
 
Rijst koken.
Bloemkool schoonmaken, kleine roosjes maken en stomen.
Eieren koken.
Courgette en ui snijden. De ui bakken op niet te hoog vuur. De courgette toevoegen en gaar bakken, naar smaak peper en zout toevoegen.
 
Een oven schaal invetten, de oven voorverwarmen op 200 graden.
De rijst in de schaal doen, hier boven op de ui en courgette. De bloemkool daar overheen verspreiden. De eieren pellen en in plakjes er op de bloemkool leggen.
 
Maak een roux door in een ruime pan kokosolie/roomboter smelten. Als het gesmolten is een flinke hoeveelheid kerrie en meel/bloem toevoegen. Dit al roerend garen.
Al roerend en in delen water (of bouillon) toevoegen, nieuw water toevoegen als het vorige opgenomen is. Zoveel water toevoegen tot de saus de juiste dikte heeft. Zout en peper naar smaak toevoegen.
 
De saus over de eieren gieten en de oven schaal in de oven zetten voor ongeveer 30 minuten.
 
 
Variatie:

  • geraspte kaas over de kerrie saus strooien
  • gare ham of kip reepjes over de rijst verdelen
  • paneermeel over de kerrie saus strooien
  • broccoli ipv bloemkool gebruiken
  • champignons ipv courgette
  • iedere groente gebruiken die je maar wilt

  Anneke Roubos-Luitjes         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved