checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Bloemkoolrijst-tonijn salade

Bloemkoolrijst-tonijn salade

Bloemkoolrijst-tonijn salade Bloemkool is niet echt een favoriete groente hier in huis. Gewoon gekookt hoef ik het niet te serveren, wel gestoomd samen met broccoli of uit de oven met een kerrie saus en het allerliefst als bloemkool pizza.
 
In dit recept eet je de bloemkool fijngemalen en beet gaar gemaakt als salade. Ideaal als meeneem lunch maar ook geserveerd in een sla blad als avond maaltijd.
 
Ingrediënten
  • ½ bloemkool (of een hele afhankelijk van de grootte)
  • Blikje tonijn op water
  • Zure augurk
  • Bieslook of lente ui
  • Home made mayonaise
  • Zout & peper
  • Tomaat of cherry tomaatjes
 
De bloemkool schoonmaken en malen in de keukenmachine, liefst pulserend zodat de bloemkool niet te fijn is. Een koekenpan of wok warmen en in een kleine hoeveelheid kokosolie de bloemkool al omscheppend garen. De bloemkool moet beetgaar en niet bruin zijn.
De bloemkoolrijst af laten koelen op een bord.
Ondertussen de tonijn afgieten en uit elkaar halen in een kom. Augurk en bieslook fijn snijden en in de kom doen. De afgekoelde bloemkool rijst in de kom doen met zout, peper en mayonaise.
Dit mengen tot een salade.
Tomaat in stukjes snijden en vlak voor het opdienen door de salade scheppen, anders wordt het erg nat.
Als meeneem lunch de tomaat gesneden (dit kan gemakkelijk met een tomaatsnijder) in een apart bakje mee nemen of boven op de salade leggen en voor het op eten er doorheen scheppen.
 
Variatie
  • Je kunt de bloemkool rijst in ieder gerecht gebruiken waar je rijst in gebruikt
  • Je kunt de salade nog aanvullen met welke andere groente die je wilt
  • De bloemkool rijst kan je in de koelkast een aantal dagen bewaren
                                                                                                                  
 
  Anneke Roubos-Luitjes     06-09-2016 21:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved