checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Boerenkool-Groente Stamppot

Boerenkool
 
Boerenkool eet je als de vorst er overheen is geweest, dit is wat vaak gezegd wordt. En de een eet pas boerenkool als het buiten gevroren eet, voor de ander is het voldoende als de boerenkool in de vriezer geweest en weer een ander eet boerenkool het hele jaar door.
Wij hadden voor de eerste keer weer boerenkool in het groente pakket, dus dat aten wij deze week.
 
Boerenkool-groente stamppot
 
Ingrediënten:

Boerenkool
Knolselderij
Zoete aardappel
Rode/gele uien
Biologische spekjes
Peper
Roomboter
 
Bereiding:

De boerenkool in een kleine hoeveelheid water op het vuur zetten.
Ontdoe de knolselderij van de schil, snijd in plakken en daarna in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes, deze iets groter dan de knolselderij. In een pan met water gaar koken.
De uien snijden en op laag vuur bakken, zorg dat de ui niet bruin wordt. Je kunt een aantal keren een kleine hoeveelheid water toevoegen zodat de uien rustig gaar smoren.
Als de blokjes groente gaar zijn, deze afgieten, wat roomboter en peper toevoegen en dit samen pureren met de staafmixer of met de stamper.
De boerenkool afgieten en door de puree scheppen. De uien uit de pan en de spek uitbakken in een droge koekenpan.
 
De stamppot serveren met de gebakken ui en de spekjes.
 
Variatie

  • je kunt de spekblokjes weg laten of  vervangen voor bijvoorbeeld een biologische runder rookworst of een gehaktbal
  • knolselderij kan vervangen worden door zoete aardappel, bloemkool, koolraap
  • roomboter kan vervangen worden door kokosolie
 
 
 

  Anneke Roubos-Luitjes         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved