checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Merken / Bormioli Rocco
Toon Filters

Bormioli Rocco

Bormioli Rocco

Bormioli Rocco met hoofdzetel in Fidenza (Italië) creëert sinds 1825 glaswerk, serviezen en tafelaccessoires die een magische, stijlvolle en karaktervolle sfeer op tafel brengen. Het assortiment vindt zijn weg naar zowel particulieren als professionelen. 

De gemakkelijke toepasbaarheid van producten is het belangrijkste uitgangspunt voor Bormioli Rocco. Voor zowel de thuis- als de professionele markt heeft Bormioli Rocco een zeer hoogwaardig assortiment wat bestaat uit wijnglazen, tumblers, koffie- en theeglazen, karaffen en decoratieve items. De producten zijn gemaakt van extreem sterk glas en hebben een zeer lange levensduur. Naast drinkglazen produceert Bormioli Rocco ook schalen, flessen en vazen. 

Geschiedenis
In 1825 verhuist de familie Bormioli van Altare (Savona) naar Fidenza (Parma) waar de eerste glasfabriek wordt gevestigd. Na de overname van de Reale Fabbrica delle Maioliche e del Vetro in Parma, transformeert de familie Bormioli het in Vetreria F.lli Bormioli (Bormioli Brothers Glassworks) en later in Vetreria Bormioli Rocco e Figlio (Bormioli Rocco en Son Glassworks). In 1903 bestaat het bedrijf uit 100 werknemers en verhuizen ze naar Via S. Leonardo in Parma. In 8 jaar tijd zijn er ruim 200 werknemers bijgekomen en begint de productie van voedselcontainers. Tijdens de 1e Wereldoorlog wordt er glas ontwikkeld om medicijnen en voedsel te bewaren. Dit vergt een grote inspanning van Bormioli Rocco. 

In 1927 wordt de fabriek Fidenza Vetraria (Fidenza Glassworks) opgericht. Dit wordt later de grootste en belangrijkste fabriek van Bormioli Rocco. In 1933 wordt de eerste automatisering geïntroduceerd. In 1944 wordt de Parma fabriek helaas getroffen door zware bombardementen. 4 jaar later wordt er meer modernisering toegepast met semi- automatische machines. In 1954-55 wordt de eerste grote machine gekocht in de United States.

De eerste machines voor productie van gehard glas werden aangeschaft in 1960. Het proces voor het samenvoegen van de kelk en de steel wordt fijn afgestemd en de productie voor farmaceutische glazen flessen begint waarnaar in 1972 de eerste grote advertentie campagne begint. 

In 1976 wordt de serie Quattro Stagioni ontwikkeld door Pierluigi Bormioli. In 1980 gaat Bormioli Rocco plastic flesjes produceren voor de farmaceutische industrie. Een aantal jaren later in 1998 wordt de technologie voor de productie van de “pulled stem” ontdekt, waarna in 2005 het materiaal borosilicaatglas wordt gebruikt voor flessen en glaswerk. 

In 2011 wordt Vision Capital Private Equity Fund de enige aandeelhouder van Bormioli Rocco. Productie van glazen stenen voor de bouwindustrie worden in 2014 bedacht en geproduceerd. Vanaf 2015 wordt er volop ontwikkeld op glaswerk en wijnglazen. Ook werd het gekleurde glas hier erg populair.
De collecties van Bormioli worden vervaardigd met speciale glassoorten. Star Glass is een exclusieve chemische samenstelling met ultrahelder en ultrapuur glas als resultaat. Het is volledig recycleerbaar, omdat het loodvrij is. Star Glass is quasi volledig vrij van oneffenheden en kleurtonen, waardoor het vergelijkbaar is met kristal wat helderheid betreft, met dat verschil dat Star Glass lichter en nog praktischer is. 
Verder wordt er ook opaalglas gebruikt. Door de speciale chemische samenstelling van het opaalglas ontstaat een typische witte kleurtint die ideaal is voor tafelgerei. De kern van het materiaal garandeert puurheid, hygiëne, veiligheid en 100% recycleerbaarheid. Het glas is non-poreus, zodat het geen stoffen absorbeert. Dit glastype kan gebruikt worden voor tafelgerei dat zowel in de vaatwasser gereinigd kan worden als in de magnetron gebruikt kan worden. 
Bormioli produceert ook al ruim 50 jaar tal van artikelen in gehard glas met een uitzonderlijke stevigheid. Het verhardingsproces doet de temperatuur van het glas dalen tijdens het productieproces, waardoor de glasmoleculen samenkomen. Door het verhardingsproces heeft het glas een hoge weerstand tegen mechanische schokken en tegen frequente vaatwasbeurten. De geharde glazen zijn 2,5 x steviger dan standaard glazen. 
Om zijn glazen kleurrijk te maken, gebruikt Bormioli ook verschillende technieken. Glaswerk dat in de massa gekleurd is behoudt zijn oorspronkelijke kleur levenslang. De kleurintensiteit blijft altijd gelijk, omdat de grondstoffen en de kleuren versmolten zijn. Daarnaast zijn er glazen die met organische kleurenspray afgewerkt worden of met prachtige kleurdecors versierd worden. 
Zoek je glazen, dinnerware of tafelbenodigdheden? Bekijk dan zeker het aanbod van Bormioli met prachtige Italiaanse ontwerpen. 


 
Bezig met laden...
Sale
Weckpot 1L Officina
0 Reviews

€6,95

€5,50

add to cart

Bormioli Rocco

Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved