checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Botervloot informatie

Botervloot informatie

Wie geniet nou niet van de intense smaak van een eenvoudig stukje vers of geroosterd brood met boter? Een genot voor de smaakpapillen door de intensiteit van het smaakversterkende vermogen van boter. Boter is een onmisbaar ingrediënt tijdens het bakken, een essentieel ingrediënt  bij het koken en tevens een ingrediënt dat ook rauw kan worden gegeten. Iedereen die van eten houdt, zal blij zijn om te horen dat rauwe boter makkelijker verteerbaar is dan bereide boter.

Uit ervaring blijkt dat als de weiden vol staan met bloemen, de koeien melk van uitstekende kwaliteit is en dit vertaald zich weer in de kwaliteit van boter! In combinatie met brood smaakt de zongenoemde “extra fijne” boter en “ongepasteuriseerde” boter het beste. “extra fijne” boter kan lang worden bewaard (3 maanden in de koelkast) en is gemaakt van gepasteuriseerde, niet-gekoelde room. Wees echter voorzichtig met “fijne” boter. Die bevat gekoelde gepasteuriseerde room die afbreuk doet aan de smaak  van boter. Als er een boer bij u in de buurt is, kunt u hier bijna zeker ongepasteuriseerde boter krijgen, waarvan de room geen warmtebehandeling heeft ondergaan. Deze boter heeft een heerlijk nootachtige smaak en is dus ideaal voor op brood, maar niet om mee te koken.

Hoe lang kun je boter bewaren?

U kunt de boter 21 dagen in de koelkast bewaren. Boter is wat de conservering betreft gevoelig voor zuurstof en licht. Als de boter hiermee in contract komt, wordt ze ranzig en kan een onprettige smaak en geur ontwikkelen. Het gebruik van een hoogwaardige, keramische botervloot van Emile Henry is de beste oplossing voor het bewaren van boter. De smaak en geur worden op deze manier niet aangetast. Idealiter bewaart u de boter bij een temperatuur van 4 graden Celsius in een gesloten botervloot. Het is beter als uw boter niet smelt als u hem uit de koelkast haalt. Het water en het vet scheiden zich van elkaar af en de boter verliest zijn zachtheid. Een keramische botervloot is zeer handig, omdat hij nadat hij uit de koelkast komt, nog ongeveer 20 minuten koud blijft en de boter dus niet conserveert. Nu we u enkele praktische tips hebben gegeven, is het tijd om met boter aan de slag te gaan en enkele geweldige recepten uit te proberen die perfect bij een heerlijk gerecht of gewoon bij een drankje kunnen worden geserveerd! Wij raden u hiervoor het gebruik van gezouten boter aan. Deze zal de smaak intensiveren en alle aroma’s tot zijn recht laten komen!

Hier vind u nog 2 heerlijke boter recepten: Klik hier
 
 
  Kitchen&More     11-03-2016 15:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved