checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Merken / Chemex
Toon Filters

Chemex

Chemex

Chemex is hét merk voor slow coffee makers, maakt koffie op grootmoeders wijze weer hip. Traditionele filterkoffie wordt tegenwoordig ‘slow coffee’ genoemd, vanuit de gedachte dat consumenten even de tijd moeten nemen om van koffie met de beste smaak te kunnen genieten. 

Het merk Chemex is in 1941 ontwikkeld door een Duitse chemicus, dr. Peter Schlumbohm. Dat is aan de vorm ook te zien: het ontwerp heeft veel weg van een ‘karaf’ die in de scheikunde veel gebruikt wordt. In 1944 werd dit ontwerp al tot één van de mooiste designs uit de geschiedenis gekozen en heeft het een plek gekregen in het Museum of Modern Art (Moma) in New York. 

Zelfs vandaag de dag oogt de slow coffee maker nog modern. De coffee makers zijn vervaardigd uit sterk borosilicaatglas. De houten kraag en het koord dienen als beschermend handvat. Chemex coffee makers zijn een luxueuze geschenktip.

Dankzij de zetsystemen en speciale filters van Chemex maakt de consument koffie die puur is, en pittig zoals hij het wilt. Zonder bittere nasmaak, zonder residu. Ook perfect te gebruiken bij de bereiding van ijskoffie en desserts met een scheutje koffie voor de lekkerbekken. Nog interessant om weten: koffie, gebrouwen met deze cafetières, kan in de koelkast bewaard worden om nadien opnieuw op te warmen, mét behoud van smaak. 

We kennen allemaal wel het principe van filterkoffie, maar hoe werkt de Chemex coffee maker nu precies? Natuurlijk begint deze zettechniek met het malen van koffiebonen. Nadat je een bijhorende filter in de trechter geplaatst hebt, doe je de gewenste hoeveelheid gemalen koffie in de filter, waar je vervolgens een beetje heet water over laat vloeien. Dit zal er voor zorgen dat de beste smaken uit jouw koffie vrij komen. Om de koffie voldoende te vermengen, giet je een tweede keer water in de filter, maximum tot aan de hals. Het overige water wordt daarna aan het mengsel toegevoegd, zodat de koffie zeker gelijkmatig kan trekken. Zodra de koffie klaar is, verwijder je de filter, schenk je de koffie uit en kan de ultieme smaakbeleving beginnen. 

Wil je dus koffie bereiden op de authentieke manier, maar met hedendaags materiaal? Ga dan voor de Chemex coffee maker. 
 



Chemex

Ā© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved