checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Duurzaam koken

Duurzaam koken

Duurzaam koken

Duurzaam koken, het nieuwe koken

Duurzaam koken is momenteel een trend. Het gebruiken van juiste keukenbenodigdheden is de eerste stap in de goede richting van duurzaam koken. Met name de keuze van de te gebruiken pannen speelt een grote rol bij het duurzaam koken. Hoe duurzaam zijn pannen nu eigenlijk?

Assortiment 

Het liefst willen we een pan die niet aanbakt, maar ook gemakkelijk te reinigen is en bij voorkeur ook nog in de vaatwasser kan. Kitchen&More heeft een zeer uitgebreid assortiment aan pannen, zowel RVS pannen als keramische pannen. Elke pan heeft zo zijn voordelen.

RVS pannen

Allereerst zijn er de roestvrijstalen of RVS pannen. RVS heeft als eigenschap dat het materiaal niet snel slijt, ook is het goed bestand tegen de vaatwasser. Kitchen&More heeft bijvoorbeeld een luxe set met 4 grote RVS kookpannen erin. Ze zijn geschikt om grote maaltijden in te bereiden of een lekkere soep. Deze RVS pannen hebben geen anti aanbak laag, zodat ze prima in de vaatwasser kunnen. De pannen in de 16-delige pannenset zijn ook van RVS. Een voordeel van de pannen in deze set is dat ze een deksel hebben met thermo-knop, hierdoor kun je precies zien wanneer de pan op temperatuur is en vervolgens het gas (of andere warmtebron) terugdraaien. Ook kunnen bepaalde pannen in deze set opgestapeld worden waardoor ze op één warmtebron kunnen koken, je bespaard hiermee aardig wat energie.

Keramische pannen

Keramische pannen maken een groot deel uit van ons assortiment. Deze pannen zijn de nieuwe ‘anti-aanbak pannen’. De giftige Teflon laag is vervangen door een keramische laag, hierdoor komen er geen giftige stoffen (zoals PFOA) vrij tijdens het bakken en braden. Keramiek is erg glad waardoor de pannen gemakkelijk te reinigen zijn en niet aanbakken. Omdat deze keramische pannen goed hun warmte behouden bespaar je energie. Ook kunnen ze beter hitte verdragen (tot 450 graden), waardoor ze niet verbranden. Dit verlengt de levensduur, dus de keramische pan kan worden gekwalificeerd als een duurzame pan. Wij raden aan om de pannen niet in de vaatwasser te doen, omdat dit (behalve dat het beter is voor de pan zelf) ook milieuvriendelijker is. Met de hand afwassen is tevens beter voor het energieverbruik, aangezien de vaatwasser een stroomvreter is.  

  Kitchen&More     01-05-2014 10:07     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3017 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved