Gevulde courgette

Wij vullen de courgette op met 2 verschillende vullingen, of eigenlijk 1 basis vulling met een aanvulling.
Ingrediënten:
Courgette (ong 1 per persoon afhankelijk van de grootte van de courgette en de eetlust)
Ui rode en/of gele
Tomaat
Knoflook
Bieslook
Kaas van koe of geit
Zout/peper
Optioneel
Gekookte rijst (kan ook quinoa, couscous, amarant)

Bereiding:
Ui snipperen, knoflook persen, olie verwarmen in een koekenpan. Hierin de ui aanfruiten, even later de knoflook toevoegen. Als dit gaar is, op een bord scheppen om af te koelen.
Courgette wassen en door de lengte halveren. Met een lepel de vulling er uit schrapen (uithollen). De courgettes op een ingevet bakblik/ovenschaal leggen.
De vulling van de courgette fijn snijden, in een zeef om wat vocht weg te laten druipen. Tomaat fijn snijden, deze ook in een zeef zodat er vocht weg kan.
De oven voor verwarmen op 200 C.
Bieslook fijn snijden.
De ui/knoflook met de bieslook, courgette vulling en tomaat mengen, peper en zout toevoegen.
Deze vulling kan je in de uitgeholde courgette helften scheppen.
Wil je rijst toevoegen doe dit door het groente mengsel en schep het dan in de courgette helften.
Kaas raspen met een kaasrasp en over de gevulde courgette strooien.
Variaties
Geen reacties gevonden.