checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Groene kool groente stamppot

Groene kool  
 
Een van de kool soorten die misschien minder bekend of geliefd is, is groene kool. Je kunt de bladeren blancheren, vullen met gehakt en groente en in de oven zetten, de groente wokken of een stamppot van maken.
Dat is wat ik vandaag gedaan heb, niet met aardappelen maar met andere groente puree.
 
Groene kool- groente stamppot
 
Groene kool
Pastinaak
Zoete aardappel
Prei
Zongedroogde tomaten
Geiten kaas, zachte kaas en/of geraspte harde kaas
Mosterd
Cayenne peper
Pompoen pitten
 
Van de groene kool de buitenste bladeren halen en in kwarten snijden. De harde kern uit de kool snijden en de kool in fijne reepjes snijden. Een bodem water in een pan en daar de gesneden kool in leggen.
Pastinaak en zoete aardappel schillen en snijden, in een pan met water opzetten en gaar koken. De kool koken.
De zongedroogde tomaten in heet water laten weken. Prei wassen en snijden.
Als de tomaten geweekt zijn deze in kleine stukjes snijden.
De prei in een beetje olie bakken, op niet te hoog vuur.
 
Als de pastinaak en zoete aardappel gaar zijn, deze afgieten met een vergiet en fijn stampen met pureestamper of met de staafmixer tot puree maken.  Mosterd, peper, tomaat en geitenkaas door de puree roeren.
 
De puree door de afgegoten kool scheppen.
 
De pompoen pitten roosteren in een droge koekenpan.
 
De stamppot op het bord scheppen, hier overheen de gebakken prei en de pompoenpitten.
 
Variatie

  • Prei kan ook vervangen worden door gebakken ui
  • De pompoen pitten kan je vervangen voor ongebrande noten die je roostert
  • Desgewenst kan je vlees of vis er bij serveren

  Anneke Roubos-Luitjes         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved