Groente puree ovenschotel
Het gemak van een ovenschotel is dat je deze 's morgens of de dag van te voren kunt maken en voor het eten in de oven kunt opwarmen. Maar ook 's middags op het gemak bereiden en als deze in de oven staat alle tijd hebben voor de kinderen, visite, even tijd voor jezelf……
Groente puree schotel
Pompoen
Knolselderij
Broccoli
Ui
Courgette
Gehakt
Knoflook
Zout/peper
De pompoen wassen, halveren, pitten verwijderen en in blokjes snijden. De knolselderij schillen en in blokjes snijden. De knolselderij en pompoen in en bodempje water gaar koken.
De broccoli schoonmaken en in kleine roosjes snijden, deze gaar stomen.
De ui en courgette klein snijden, de knoflook persen. De ui aanfruiten in een koekenpan met wat kokosolie, de knoflook en gehakt mee bakken en zout/peper toevoegen. Ten slotte nog kort de courgette mee bakken.
De knolselderij en de pompoen tot een puree maken met staafmixer of een puree stamper, op smaak brengen met (cayenne) peper en zout.
Een ovenschaal invetten en het gehakt/groente mengsel in de ovenschaal doen. De broccoli er boven op en tenslotte de puree.
Dit in de oven op 200 graden. Met een voedselthermometer kan je de binnen temperatuur meten, als deze boven de 65 graden is dan is het warm genoeg om te eten.
Variatie
- Je kunt ook puree maken van bloemkool/ koolraap/ zoete aardappel/ pastinaak of welke combinatie je maar wilt.
- Voor een variant zonder vlees bak je champignons in plaats van gehakt.
Geen reacties gevonden.