checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Inductie koken

Inductie koken

Inductie koken

Wat is inductie koken?

Inductie is een warmtebron die steeds populairder wordt. Je kookt op een glasplaat. Een inductiekookplaat wordt verwarmd door middel van electromagnetische straling. Deze straling verwarmt de bodem van de pan. De rest van de kookzone wordt niet verhit. Wanneer de pan van de kookzone wordt afgehaald, stopt de inductiekookplaat het verwarmingsproces.

Voordelen van inductie koken:

- Een snelle manier van verhitten. Koken op een inductiekookplaat gaat net zo snel, zo niet sneller als koken op een gaspit. Je inductie koekenpan is binnen no time warm!
- Een nauwkeurige manier van koken. De inductiekookplaat verwarmt alleen de bodem van de pan en niet de gehele kookzone. Ook koelt het warme gedeelte weer snel af.
- Een veilige manier van koken. De inductiekookplaat is erg veilig, aangezien je niet in aanraking komt met vlammen. De inductie kookplaat verhit vlamloos. Ook verwarmt de inductiekookplaat alleen het gedeelte waar de bodem van de pan op staat. Als je per ongeluk een kookzone aanzet, zul je jezelf dus niet verbranden aangezien de kookzone pas gaat verhitten zodra deze in aanraking komt met een inductie pan.  
- Een zuinige manier van koken. De kookplaat wordt enkel opgewarmd waar het nodig is en hij verwarmd erg snel.
- De inductiekookplaat is erg gemakkelijk schoon te maken. Ook zullen restanten van het eten die op de kookplaat zijn terecht gekomen niet inbranden, aangezien de inductiekookplaat alleen wordt verhit door de warmte onder de bodem van de pan.

Pannen voor inductie koken:

Voor inductie koken zijn speciale pannen nodig. Het magnetisch veld onder de glasplaat zal enkel en alleen de omtrek van de bodem van de pan verhitten. Echter, de bodem van de pan moet wel magnetisch zijn. Of een pan geschikt is voor inductie koken is dus erg gemakkelijk te testen door middel van een magneetje tegen de onderkant van de pan te houden. Blijft deze kleven, is de bodem van de pan magnetisch en kan hij worden gebruikt op inductie koken. Let wel op dat je een stevige pan koopt met een redelijk dikke bodem, deze bodems trekken namelijk minder snel krom en kunnen langer meegaan op de inductie kookplaat. Ook is de dikke bodem beter voor de warmtegeleiding in de pan. De warmtegeleiding is belangrijk omdat de energie snel over het gehele oppervlak van de pan verspreid moet worden. Meerlaagse pannen lenen zich vooral goed voor het koken op inductie, aangezien dan niet alleen de bodem maar tevens de zijkanten van de pan goed warmte geleiden. Op deze pagina vind u een groot assortiment met pannensets geschikt voor inductie

Eerder gebruikte pannen:

Wanneer je een pan voorheen op gas hebt gebruikt, maar in de nieuwe keuken een inductiekookplaat hebt is het verstandig om nieuwe pannen aan te schaffen, ook al zijn je oude pannen geschikt voor inductie koken. De pannen die op gas hebben gestaan zijn vaak niet meer helemaal vlak, deze kunnen dus gaan wiebelen op je inductie kookplaat. Ook warmen ze niet meer goed op aangezien de bodem niet goed aansluit op de kookplaat.

Ons assortiment:

De pannen van Kitchen&More zijn geschikt voor inductie koken. Ze hebben een magnetische bodem en de pannen bestaan vaak uit meerdere lagen. Hierdoor zijn het stevige pannen met dikke bodems. De pannen van de Royalty Line Switzerland bestaan uit 6 lagen: 1 laag staal, 3 lagen aluminium en 2 lagen keramiek. Dit maakt ze uiterst geschikt voor inductie koken. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment van pannen geschikt voor inductie koken, van inductie kookpan tot een gehele inductie pannenset. 

  Kitchen&More     06-03-2014 17:35     Reacties ( 2 )

Reacties (2)
 cyberiad -  10-03-2017

Omdat bij inductie de warmte IN de pan wordt opgewekt, is een vlakke bodem niet vereist. Een bolle bodem is uiteraard niet geheel stabiel, dus de pan kan gaan wiebelen. Bij een goede inductieplaat kan de afstand tot ca.2-3cm bedragen tussen plaat en bodem

 peter de meere -  16-11-2016

de server is met safari niet bereikbaar

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3017 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved