checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Irish Coffee

Irish Coffee

Irish Coffee

Irish Coffee

Herkomst Irish Coffee

De naam zegt het al, de Irish Coffee komt oorspronkelijk uit Ierland en is uitgevonden in 1942. Hier zit een leuk verhaaltje achter. Op het vliegveld van Toynes stond Joe Sheridan achter de bar, er kwamen een paar passagiers aan de bar die vroegen om koffie. Joe Sheridan dacht dat ze wel wat extra’s konden gebruiken en gooide een scheut whiskey door hun koffie. Éen van de passagiers vroeg: Wat is dit voor koffie, Brazilliaanse? Sheridan antwoordde: “No my friend, this is Irish Coffee.”


Wat heb je nodig voor Irish Coffee?

- Een speciaal Irish Coffee glas
- Theelepel
- Eetlepel
- Sterke koffie (1 dl ongeveer per kop) / Espresso
- Een borrelglas Ierse Whiskey, bijv. Jameson
- Bruine suiker of donkere basterd suiker
- Slagroom
- Cacao poeder

Hoe maak je Irish Coffee?

Maak allereerst de slagroom klaar, klop de room op maar klop het niet stijf. Maak het een beetje lobbig zodat het van een lepel kan afdruipen. Voeg vervolgens naar smaak een beetje suiker toe.
Warm de whiskey eventjes op in een pan, laat het niet koken want dan verdampt de alcohol.
Het Irish Coffee glas bereid je voor door hem vol te gieten met heet water, vervolgens giet je dit water weer uit het glas zodra het glas goed warm is. In dit glas doe je twee eetlepels bruine suiker, hierovereen giet je het borrelglas whiskey. Dit even goed roeren. Vervolgens schenk je de koffie eroverheen, heel rustig, tot aan het streepje van het Irish Coffee glas. Pak een eetlepel en de geslagen room, giet deze geslagen room over de bolle kant van de eetlepel heen, zodat de room en de koffie zich niet zal mengen. Een snufje cacao poeder op de room voor de afwerking.

De Irish Coffee werd oorspronkelijk niet uit een glas gedronken maar uit een beker. Pas in de jaren 70 kwam het Irish Coffee glas op de markt. Erg handig want in dit glas staan maatvoeringen voor het recept. 
  Kitchen&More     24-11-2014 08:07     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved