checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Keramische grillpan

Keramische grillpan

Keramische grillpan

Grillen

De keramische grillpan is bij uitstek dé pan voor het grillen van vlees, vis en groente is tegenwoordig erg populair. Wat is nu precies grillen? Dit is eigenlijk het dichtschroeien en gaar maken van vlees of groente zonder vet.

Doordat de keramische grillpan op hoog vuur kan worden verwarmd zullen de etenswaren dichtschroeien en van binnen toch mals en/of sappig blijven. Warm de pan eerst op, zodra hij op temperatuur is (goed heet) kun je het vlees, de vis of de groente erop leggen. Het beste is om de grillpan 5 tot 10 minuten op hoog vuur op te warmen. De grillpan is op temperatuur wanneer je een druppel water laat vallen in de pan en deze onmiddellijk verdampt.

Voordelen

De ribbels in de bodem van de grillpan hebben enkele voordelen: het vlees of de groente bakt in hun eigen sappen, waardoor je geen boter of olie nodig hebt en gezonder kan koken. Ook trekt het vet wat vrij komt wanneer je gaat grillen, niet in het product maar blijft achter tussen de ribbels. Het grillen van producten is dus heel mager, de etenswaren worden in hun eigen vet of vocht klaargemaakt.Tevens is grillen een bereidingsmethode die heel veel smaak geeft aan het product. 

Tips!

Een tip van onze kant is om het vlees even droog te maken met een keukenrol en geen zout te gebruiken voor het grillen, hierdoor krijg je het lekkere bruine geribbelde korstje op je product en komt je de perfecte grillsmaak tot stand. Indien je toch olie wilt gebruiken, schenk dit dan niet in de pan maar bestrijk het product met wat olie. Wanneer je de olie in de pan gooit wordt de olie ook heet op de delen in de pan waar niets ligt, waardoor het gaat walmen in je keuken en de olie langzaam zal verbranden.

Grill producten

Producten die goed geschikt zijn om te bakken in een grillpan:
  • Groente: Vooral de groentes met een korte gaartijd en welke stevig van structuur zijn, zoals courgette, tomaat, aubergine, ui, paprika en venkel.
  • Vis: De structuur van de vis moet tevens stevig zijn, anders kan de vis uit elkaar vallen tijdens het grillen. Geschikte vissoorten zijn bijvoorbeeld tonijn, zalm, roodbaars, forel en tilapiafilet. 
  • Vlees: Het vlees moet niet te dik zijn wanneer je het wilt grillen, dit in verband met de gaartijd. Het probleem kan zich dan voordoen dat de buitenkant al bruin is maar de binnenkant nog niet gaar is. Biefstuk of entrecote kan wel iets dikker zijn, aangezien dit vlees ook goed rood of rosé te eten is. Andere geschikte vleessoorten zijn bijvoorbeeld ongepaneerde snitzels, filetlapjes a la minute of ongepaneerde burgers.
Kitchen&More verkoopt een keramische grillpan, de keramische laag is ideaal voor het grillen want door de gladde laag zal het product niet aanbakken en kun je gemakkelijk zonder olie of boter grillen. De keramische grillpan is verkrijgbaar in verschillende formaten: 24 of 28 centimeter. 
  Kitchen&More     13-10-2013 21:00     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Kitty van Ieperen -  13-10-2013

Dit lijkt me wel een fijne grillpan, vooral nu we weer op onze lijn gaan letten is een goede grillpan ideaal

 Martin de Ridder -  13-10-2013

De reden dat ik reageer op dit onderwerp is vrij gemakkelijk, als mijn echtgenote met deze pan aan het koken gaat en ik weer eens een nare opmerking maak dan zie ik de rode pan in elk geval aan komen voor ze me raakt :)

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved