checkmark

Dit weekend besteld, Maandag in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Koolsalade met rosti

Koolsalade met rosti

Koolsalade met rosti	Kool salade kennen de meeste mensen als salade bij de barbecue, gesneden witte of spitskool met veel saus waarvan veel ingrediënten niet uit te spreken zijn. Omdat kool een budget vriendelijke groente is, haalden wij dit regelmatig in huis. Warm kan je kool op veel verschillende manieren klaar maken, maar een koolsalade maken wilden we wel eens proberen. Na veel proberen, vaak harde kool of te gaar door het overgieten met warm water, lazen we dat door kneden/ kneuzen met de hand zou zorgen voor een soepele zachte kool. Dit geprobeerd en dat was inderdaad dé tip.
Wij eten de koolsalade bij een stukje kip, vis of vlees van de barbecue of grill plaat. Bij een zoete aardappel taart, gebakken aardappels of zoals vandaag met rosti van zoete aardappel en rosti van courgette.


Kool salade ingrediënten:             
 
1 spitskool (deze is zachter dan witte kool en milder van smaak)
½ rode kool
2 of 3 winter wortelen of meerdere wortels van een bos
Home made mayonaise
Mosterd
Zout en peper
 
Bereiding:

De kool heel fijn snijden met een mes, een snij kant van een rasp of een fijne snij schijf van de keukenmachine. De wortel wassen of schillen met een dunschille ren raspen op een hand rasp of een rasp schijf van de keukenmachine.
Alles in een ruime/grote kom doen, mayonaise, mosterd en zout/peper toevoegen. Dit alles met de handen goed door de kool kneden. Wat water toevoegen om wat meer saus te krijgen. Dit alles een tijd laten staan zodat de kool zacht kan worden.
Het beste is om de salade s morgens of begin van de middag te maken voor s avonds (een dag van te voren kan ook).
 
Rosti

Zoete aardappel schillen en raspen, mengen met cayenne peper en zou, ei en meel naar keuze (boekweitmeel/ volkoren spelt meel). Hiervan op laag vuur rosti bakken in kokosolie.
 
Courgette wassen en raspen, mengen met een geperste teen knoflook, kerrie, zout en peper. Een ei en meel naar keuze toevoegen. Hiervan panenkoekjes bakken in kokosolie.
 
  Anneke Roubos-Luitjes     25-09-2016 20:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved