checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Paella

Paella pan

De paella pan is een speciale pan voor een specifiek gerecht, namelijk paella. Paella is een typisch Spaans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de buurt van Valencia (oostkust van Spanje). Dit gerecht kan op veel verschillende manieren worden gemaakt. Echter één ding is wel belangrijk om te hebben wanneer je paella wilt maken: een paella pan! Deze pan is vaak erg groot waardoor er grote hoeveelheden ineens kunnen worden klaargemaakt. Paella bestaat ook uit erg veel ingrediënten die op verschillende momenten tijdens het bereiden moeten worden toegevoegd, een grote pan is daarbij erg handig. De paella pan is rond van vorm en heeft een hoge rand eromheen zodat de ingrediënten gemakkelijk door elkaar kunnen worden geroerd. Kitchen&More heeft vele soorten formaten van de paella pan, ze zijn verkrijgbaar vanaf 26 cm tot en met 90 cm.

Ingrediënten

De hoofdingrediënten van paella zijn: rijst, zeevruchten (vis en schaaldieren zoals mosselen en gamba’s), kip, konijn, snijbonen, saffraan, erwten, paprika en een tomatenbasis. De rijst van de paella wordt gekookt in een bouillon die is gemaakt van de vis en schaaldieren. Wanneer er zowel vlees én vis in de paella zit wordt het een paella mixta genoemd.

Origineel Mallorcaans recept voor Paella

Persoonlijk gekregen van de kok, een origineel paella recept uit Mallorca voor 4 personen. Bij deze de vertaling:

De ingrediënten:
- 0,5 kg rijst
- 125 ml olijfolie vierge
- knoflook
- zout
- 750 gram kippenvlees
- 375 gram varkensvlees
- inktvis
- 30 gram rode peper
- 30 gram groene peper
- 30 gram groene bonen
- klein beetje rode zoete peper (sweet pepper)
- tomatensaus
- klein beetje saffraan en rozemarijn
- gamba’s
- mosselen
- 1 liter kippenbouillon

Eerst moet de olijfolie goed worden verhit. Wanneer de olijfolie goed op temperatuur is gooi je de knoflook, de kip en het varkensvlees in de paella pan. Bak dit ongeveer 3-5 minuten. Hierna voeg je de inktvis, de groente (pepers, saffraan, rozemarijn) en daarna de tomatensaus toe. Laat de pan op het vuur staan en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de zeevruchten toe (mosselen, gamba’s) en bak ze mee totdat ze roze kleuren. Kook de rijst in een aparte pan in de kippenbouillon, wanneer de rijst klaar is gooi je deze (zonder de bouillon) in de paella pan. Laat het geheel een tijdje op het vuur staan en roer alles goed door elkaar. Voeg na een poosje de kippenbouillon toe en laat de paella ongeveer 10-15 minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.

Geniet van je paella! 

  Kitchen&More         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2907 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved