checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

I.V.M drukte kan het iets langer duren.

webshop keurmerk
Home / Pannendeksels

Pannendeksels

Pannendeksels Een pannendeksel heeft meerdere functies. Ten eerste gebruik je een deksel op je pan om de warmte in de pan te houden. Dit is tijdbesparend en daardoor ook weer energiebesparend.  Ten tweede kan een deksel handig zijn om spatten tegen te gaan en je kookplaat schoon te houden. Bijvoorbeeld bij het bakken van vlees. Echter zijn hier speciale deksels voor, namelijk spatdeksels. Je hebt simpele spatdeksels maar ook rvs spatdeksels en multi diameter spatdeksels met doorkijk deel. Ten derde om het product sneller te laten garen, neem bijvoorbeeld een omelet. Zodra je de deksel op de pan doet zal de bovenkant ook sneller garen, erg handig als je er kaas op hebt gedaan, zodat de kaas smelt op de bovenkant.

Er zijn vele soorten pannendeksels verkrijgbaar. Als je zelf al een pan hebt maar je zoekt er een extra deksel bij, zoek dan naar universele pannendeksels die op alle pannen passen. Wij hebben hiervan 2 soorten in ons assortiment: de normale deksels met luchtgaatje en RVS randje (let wel op dat je de randjes goed droog maakt om corrosie te voorkomen) en de borosilicaat deksels. Onze borosilicaat deksels zijn ook universeel en passen op elke pan. Borosilicaat is zeer sterk glas, dit zijn hoge kwaliteit deksels die heel goed tegen hitte kunnen. Geen RVS randje dus geen kans op corrosie.

Wat je ook kunt overwegen is een multi diameter deksel, wij hebben hiervan 3 soorten en deze deksels passen op meerdere pannen. Ook universeel. Ze hebben een siliconen rand met 3 ‘maten’ waardoor ze op 3 formaten pannen passen. Er is een deksel verkrijgbaar voor pannen van 16, 18 en 20 cm, daarnaast nog een deksel voor de 22-24 en 26 cm pannen en de laatste kan op 28-30 en 32 cm pannen. De grootste is voornamelijk handig voor hapjespannen, grote koekenpannen en wokpannen. Mocht je toch liever voor een losse deksel gaan van 1 formaat, zijn ze verkrijgbaar van 16, 20, 24, 26, 28 en 30 cm.


In veel deksels zit een luchtgaatje, ook wel stoomgaatje genoemd. Dit gaatje zorgt ervoor dat de druk wordt verminderd en het eten minder snel overkookt. Zit er geen stoomgaatje in de deksel, let dan op dat het koken niet te snel gaat en alles overkookt.

Vragen over pannendeksels? Mail of bel ons gerust!
 
    28-01-2019 17:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved