checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Pastamachine Cosy&Trendy

Pastamachine Cosy&Trendy

Pastamachine Cosy&Trendy

Pastamachine Cosy&Trendy


Je eigen heerlijke verse pasta maken, wie wil dat nou niet? Dankzij deze pastamachine kunt u 3 verse pastavariëteiten maken. Bovendien kunt u dankzij de professionele eigenschappen 9 verschillende pastadiktes kiezen: spaghetti, tagliatelle, fettuccine, lasagna, pappardelle, tonarelli, linguine en capellini. Het kan allemaal!
 

Hoe werkt deze pastamachine? 

Maak de pastamachine eerst klaar voor gebruik.
1. Zet de pastamachine op de rand van een tafel of aanrechtblad en bevestig hem met de meegeleverde klem. Schuif het handvat in de rechterzijde, langs de rand van de tafel.
2. Voor het eerste gebruik dient overtollige olie te worden verwijderd uit de machine. Gebruik hiervoor een droogdoek. Je reinigt de machine met deze droogdoek. Bereid vervolgens een klein stukje deeg en haal het een paar keer door de rollen. Verwijder hierna de pasta.
3. De snijrollen bevestigen: om dit te doen schuif je de rollen op hun plaats langs de gleuven en duw je ze in de hoeken naar beneden. De snijrollen verwijderen kan door het omgekeerde proces te volgen.

Het deeg bereiden:
De hoeveelheid voor 3 porties:
- 4 eieren
- 3 kopjes bloem
- water
Giet de 3 kopjes bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Breek de 4 eieren en doe ze in het kuiltje. Vervolgens meng je de eieren geleidelijk aan met de bloem tot dat het geheel goed vermengd is. Indien het deegmengsel te vochtig is voeg zelf nog een beetje bloem toe. Indien het te droog is, voeg geleidelijk een beetje water toe en meng het geheel. Bestrooi het tafelblad lichtjes met bloem en kneed het deeg. Kneed het deeg net zo lang tot dat het overal dezelfde textuur en kleur heeft. Maak een bol van het deeg, wikkel deze bol deeg in een handdoek en laat het deeg gedurende enkele minuten rusten. Snijd vervolgens het deeg in schijfjes met een dikte van ongeveer 0,63 cm. Om te voorkomen dat de rest van het deeg uitdroogt wikkel je dit wederom in de handdoek.

Pasta maken van het deeg:
Zet de regelknop aan de linkerkant (de kant tegenover het handvat) van de machine op stand nummer 1. Trek aan de knop en draai deze totdat de twee zachte rollen vooraan de machine volledig open zijn. Haal een schijfje deeg door de zachte rollen. Vouw het schijfje deeg en strooi wat bloem tussen de plooien. Als het deeg te vochtig wordt, herhaal je deze stap en bestrooi je het pastavel steeds lichtjes met bloem.
Zet de regelknop op nummer 2 en haal het deeg opnieuw door de rollen. Maak het deeg dunner door geleidelijk de regelknop aan te passen. Zet de knop per keer op 1 stand lager totdat de pasta de gewenste dikte heeft.

Snijden van de pasta:
Snijd het deegvel in de gewenste lengte met behulp van een mes en wikkel de rest van het vel in een handdoek. Verwijder de slinger van de positie van de zachte rollen en schuif het in de opening van de snijrol met de gewenste dikte. Steek het deegvel in de snijrollen voor het type pasta dat je wilt bereiden. Draai zachtjes aan het handvat en houd de rand van de pasta vast, zodat het vel gemakkelijker uit de snijrollen valt.
Laat de pasta drogen op een pastadroger

Reiniging:
Het schoonmaken van de pastamachine is heel gemakkelijk, reinig de machine met een droogdoek. Was de machine nooit af met water of in de vaatwasser. Steek ook geen messen tussen de rollen.
 

  Kitchen&More     28-02-2016 14:28     Reacties ( 1 )

Reacties (1)
 istvan -  15-11-2017

fakka

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3017 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved