checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Pompoen-courget met couscous

Pompoen-courget met couscous

Pompoen-courget met couscous Tot een jaar of 2 geleden bereidde ik geen pompoen. Ooit eens bij iemand gegeten en dat vond ik niet voor herhaling vatbaar. Omdat er steeds vaker recepten met pompoen voorbij kwamen, toch zelf maar een keer proberen. Tegenwoordig eten we, in het seizoen, wel 1 keer in de week iets met pompoen. Deze keer gecombineerd met een courgette en vanwege de kleur, rode uien.
 
Pompoen kan je eten met schil en al, dit maakt het een stuk eenvoudiger om de pompoen te bereiden. Hoe later in het jaar, hoe stugger de schil en dan kan je er ook voor kiezen om de pompoen eerst te halveren en daarna met een dunschiller de schil er af te halen.

Ingrediënten:
1 (liefst biologische) Pompoen
1 (liefst biologische) Courgette
4 Rode uien (afhankelijk van de grootte)
Couscous (volkoren spelt)
Rozijnen
Hazelnoten
Ras-en-hanout (kruiden mengsel)

Bereidingswijze:
De rozijnen wellen in warm water.
De pompoen wassen, halveren en de pitten er uit scheppen. De pompoen in plakken snijden en daarna in blokjes. De courgette wassen en in blokjes snijden. De uien schoonmaken en snijden.
De couscous in een pan of schaal doen. De rozijnen afgieten en door de couscous scheppen. Water koken en dit over de couscous gieten (bereiden volgens verpakking) in een couscouspan.
Een wok verwarmen en wat kokosolie in de pan, de uien al omscheppend bakken. Na 3-4 minuten de pompoen bij de uien doen en regelmatig omscheppen. Het vuur lager zetten zodat de ui en pompoen gaar kan worden, wat ras-el-hanout over de groente strooien en doorscheppen. 1 of meerdere keren een kleine hoeveelheid water toevoegen zodat de pompoen wat smoort en makkelijker gaar wordt.
Onder tussen de  hazelnoten in een droge koekenpan roosteren en voor het opdienen fijn hakken.
Als de pompoen bijna gaar is, de courgette in de pan doen en al omscheppend garen.
De couscous omscheppen en de borden opmaken. Het groente mengsels kan ook op de couscous geschept worden.
Bestrooien met hazelnoten.
 
Variaties:
  • Dit gerecht kan ook gegeten worden zonder couscous of bijvoorbeeld met aardappelen
  • De hazelnoten kunnen ook vervangen worden door andere noten of weggelaten worden
  • Rode ui kan vervangen worden door gele uien
  • Desgewenst kan er een stukje vlees of gevogelte bij dit gerecht geserveerd worden
  Anneke Roubos-Luitjes     11-09-2016 23:08     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved