checkmark

Dit weekend besteld, Maandag in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Pompoen soep

Pompoen soep

Pompoen soep Pompoen, ik gebruik het vaker in een recept, maar met pompoen kan je zoveel variëren. En pompoen soep bestaat in zoveel varianten, dit is de favoriet hier in huis. Vanwege de smaak, maar vooral omdat het bereiden makkelijk is, de oven doet het meeste werk.

Wij eten deze soep als maaltijdsoep, maar je kunt deze soep ook serveren als voorgerecht (dan kleine hoeveelheid want pompoen vult goed) of eten bij de lunch, ook makkelijk om mee te nemen.
Als je veel van deze soep maakt, kun je deze invriezen voor later gebruik.
 
Ingrediënten:

Flinke biologische pompoen (of 2 kleinere of 2 flinke als je extra maakt of voor een groot gezelschap)
Uien
Frisse biologische appel (bijvoorbeeld elstar of delcorf)
Zelf getrokken boilion
Cayenne peper
Olie
 
Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 C.
De pompoen wassen, doorsnijden en de pitten er uit scheppen. De pompoen in blokjes snijden, deze in een ovenschaal of op de bakplaat leggen. Uien schoonmaken en in kwarten snijden, de partjes uit elkaar halen en bij de pompoen doen. Peper en olie over de pompoen en ui en dit met de hand doorscheppen. In de oven schuiven voor 30-45 minuten. Iedere 10 minuten omscheppen, na ongeveer 20 minuten de appel wassen, in vieren snijden, klokhuis er uit en bij de pompoen leggen.
Als de pompoen en ui gaar is, de schaal uit de oven en de groente in een pan doen of af laten koelen als je de soep later gebruikt.
De pompoen in een pan pureren met bouillon, tot de gewenste dikte. De soep mag vrij stevig blijven.
 
 
  Anneke Roubos-Luitjes     13-09-2016 20:28     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved