checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Rijst koken met keramische pannen

Rijst koken met keramische pannen

Rijst koken met keramische pannen

Rijst koken met keramische pannen

Iedereen kookt wel eens rijst, rijst is gezond en ik vind het persoonlijk erg lekker! Helaas zag ik er altijd tegenop om rijst te gaan koken aangezien de onderste laag vaak aankoekte in de RVS pannen. Erg lastig om schoon te maken, een grote ergernis naar mijn mening.

Maar de oplossing is er gelukkig! Toen ik de braadpan/soeppan van Kitchen&More uittestte heb ik dit eerst met een lekkere soep gedaan en dit beviel me prima. Later kwam ik op het idee om de rijst die ik kook eens in deze pan te koken: IDEAAL! De rijst bakte totaal niet aan en de pan was in een handomdraai schoon.

Rijst kook ik voornamelijk wanneer ik sushi ga maken, ook dit keer heb ik de rijst gekookt met mijn keramische braadpan/soeppan. Sushi rijst is speciale rijst die je bijna droog kookt en dan laat afkoelen, zelfs dan koekt het niet aan! Wanneer de rijst enkele uren later is afgekoeld kun je de sushi gaan rollen. Dit kan ook nog wel eens een lastig werkje zijn. Maar ook hiervoor heb ik een oplossing: de Sushezi.  Heel gemakkelijk: je klapt de Sushezi open, beetje boter/olie erin zodat de rijst niet blijft plakken (het is tenslotte plakrijst)en je maakt een gleuf in de rijst zodat je de ingrediënten (bijv. zalm, ei, komkommer en wortel) erin kunt leggen. Sushezi dicht klappen, even aandraaien en leg je vel Nori klaar op een plankje. Vervolgens “pomp” je als het ware de hele rol sushi zo uit de Sushezi op de Nori en rolt de Nori dicht. Met dit simpele apparaatje kan echt iedereen perfecte ronde sushi maken.

Al met al erg tevreden: de keramische soeppan/braadpan in combinatie met de Sushezi zorgt ervoor dat ik heerlijk ontspannen sushi kan maken. En de keramische braadpan/soeppan kun je natuurlijk nog veel meer mee: sausjes koken, soep koken, een beenham in braden etc. Multifunctioneel! 

  Gastblogger     08-06-2014 22:56     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3017 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved