checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Rood servies voor dementerende ouderen

Rood servies voor dementerende ouderen

Rood servies voor dementerende ouderen Werkt u in de ouderenzorg? Lees dan dit! Rood servies stimuleert de eetlust van ouderen.

Gewichtsverlies

Ouderen met dementie lijden vaak aan gewichtsverlies, dit komt omdat ze niet meer langdurig zelfstandig kunnen eten. Ze zijn onrustig en snel afgeleid. Bewezen is dat rood bestek en rood serviesgoed helpt tegen ondervoeding bij dementie en alzheimer.

Onderscheiding kleuren

Er dient een goede onderscheiding te zijn tussen de kleur van de tafel en de kleur van het servies, dit helpt bij het eetgedrag van de dementerende ouderen. Ze zijn minder onrustig en kunnen kleuren goed onderscheiden en ordenen. Deze ouderen kunnen namelijk verschillende kleuren slecht onderscheiden. De kleur rood is goed zichtbaar en onderscheid zich van de contrasterende ondergrond. Ze eten dan tot maarliefst 25% meer en drinken zelfs 84% meer uit zichzelf. De rode kleur zorgt er dus voor dat ze minder snel afgeleid zijn en daardoor langer zelfstandig kunnen eten.

Rood servies met gele placemat

Een extra hulpmiddel is een gele placemat onder het rode servies, dit zorgt voor een duidelijke onderscheiding. Niet alleen een handige tip voor verzorgingstehuizen en bejaardentehuizen, maar het is zelfs een manier om de dementerende ouderen langer op zichzelf te kunnen laten wonen.


Hulpmiddelen

Bekijk hier nu de rode serviesset voor 4 personen of de serviesset rood voor 6 personen
Bekijk hier de gele placemat.

Mocht u toch opzoek zijn naar speciaal servies bekijk dan onze serviesset pagina!

Bron: Clinical Nutricion (2004), 23 , 533-538 – Elsevier.
 
 

  Kitchen&More     06-10-2016 09:54     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3017 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved