checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Runderstoof

Runderstoof

Runderstoof Af en toe komt er een eerlijk stukje runderstoof vlees bij ons op tafel. Meestal als ‘ouderwets’ draadjes vlees met uien. Nu een variant met een beetje een oosterse tint door het gebruik van kruiden.
 
Ik at het met rijst gemaakt van fijngemalen bloemkool en een deel van een maiskolf, de andere aten het met gekookte zilvervliesrijst en mais en het restant ging met rijst in een bakje voor als mijn man middag dienst heeft.
 
Ik gebruikte magere runderlappen omdat ik die nog had, maar je kunt ook andere runderlappen gebruiken.
 
Stooflappen in tomaten saus
 
1 kilo runderlappen
2 prei
3 uien
4 tenen knoflook
3 blikjes tomaten blokjes
Ong 250 ml bouillon of water
Soja saus
2 tl Sambal
Peper
2 laurier blaadjes
(appel)Azijn
Koriander blad
Komijn poeder
Kurkuma vers of poeder
Gember vers of poeder
Kerrie
Laos
Citroen gras/ sereh poeder
 
Prei in halve ringen snijden, ui snijden, knoflook persen. Blikjes tomaatblokjes open maken.
Het vlees in grove brokken snijden en peper er overheen malen.
1 kookpan of braadpan groot genoeg dat alle ingrediënten er in passen en 1 koekenpan op het vuur zetten. Beide met kokos olie om in te bakken.
In de koekenpan bak je in delen het vlees rondom bruin.
In de kookpan bak je de ui en de prei, regelmatig omscheppend aan, daarna de knoflook en de kruiden/specerijen er bij, dit op niet te hoog vuur.
Een van de blikjes tomaat er bij doen en mee bakken, zo ook de volgende 2. Een scheut soja saus en de bouillon/water er bij. Als het wat pruttelt kan het vlees erbij.
Zorg dat het vlees goed onder de saus is.
 
Nu het vuur laag of een vlam verdeler onder pan, zodat het vlees rustig gaar kan stoven/ sudderen. Dit heeft een uur of 3 nodig. Mocht je beschikken over een petroleum stel of een haardkachel waar de pan op kan, dan kan je je pan daar op verder laten garen.
 
  Anneke Roubos-Luitjes     08-10-2016 19:22     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved