checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Puck's Sat met varkenshaas

Puck's Sat met varkenshaas

Puck's Sat met varkenshaas Als ik eetgasten heb, wordt mij vaak om het recept gevraagd, maar ik kan nooit anders vertellen wat het recept inhoudt.
Vanwege de drukte eet ik dan zelf altijd opvallend weinig en daar wordt meestal verbaasd op gereageerd, want er is immers niks mis aan de smaak.
Dan gaat de plaaggeest in mij opspelen en krijgt men het antwoord: “ Ik weet wat er in zit!”, en gelukkig maar dat iedereen dan toch gewoon verder eet…
 










Mijn eigen variant op de Saté
zols mijn moeder die maakte
 
2 grote varkenshaasjes
een paar ons vet spek
ketjap manis
mespuntje zout
ketoembarpoeder
(supermarkt)
djintanppoeder
(supermarkt)
flinke knoflookteen
citroensap
bruine basterdsuiker
 
 
Mijn moeder gebruikte schouderkarbonade, maar ik ben meer op mijn gemak gesteld en speel graag op zeker.
Varkenshaas blijft altijd mals, maar kan een beetje droog uitvallen, daarom gebruik ik ook vet spek.
De haas in gelijke blokjes snijden, het spek in dunnere reepjes.
Maak een marinade van de ketjap manis (manis betekent zoet), ketoembar- en djintanpoeder, de uitgeknepen knoflookteen, wat citroensap en bruine basterdsuiker.
Omdat ik me dus nooit ophoud met onsjes en grammetjes, ben ik niet in staat om die aan te geven.
Daarom raad ik altijd aan om met alles voorzichtig aan te doen en eerst te proeven.
Vooral ook niet teveel ketjap gebruiken, anders wordt het vlees te vochtig.
Marineer het vlees en de spekjes een uur of twee in de koelkast.
Wel goed afsluiten om te voorkomen dat zowel de kaas als de yoghurt naar saté gaan smaken!
Rijg de blokjes haas en het spek om en om aan houten stokjes.
Neem voor het grillen vooral de grote grillpan van Kitchen & More; dit wordt mij vooral ingegeven omdat ik dus altijd het liefst op zeker speel en daarom niet met een aangekoekte grillpan blijf zitten…
Grill op groot vuur en draai de stokjes snel om en om.
 
Het lekkerst erbij is gewone witte rijst, pindasaus en fijn gesneden komkommerplakjes, die bij het opdienen vooral ook rijkelijk besprenkeld worden met de saus.
 
Puck’s pindasaus.
 
Gewoon pindakaas met stukjes noot uit een potje
dezelfde ketoembar- en djintanpoeder
maar ook serehpoeder
(supermarkt of Indische toko)
wederom een (kleine) knoflookteen pletten,
een scheutje ketjap manis
citroensap,
lepeltje sambal badjak
bruine basterdsuiker
 
De pindakaas met een beetje water aan de kook brengen
(hoe meer pindakaas en hoe minder water des te dikker wordt de saus)
alle ingrediënten en kruiderijen toevoegen
goed doorroeren
nog heel even aan de kook laten komen
EN VOORAL PROEVEN !
want ieders smaak is nu eenmaal anders.
Eventueel toevoegen wat je er zelf nog aan mist.
 
Slamat Makan
oftewel eet smakelijk!
 
Puck
 
    15-02-2014 11:10     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Petra -  15-02-2014

Volgens mij krijg jij heel lekker te eten zoon van Puck ;) hahah

 Murk met vergelijkbare genen -  15-02-2014

Ik ben het proefkonijn. En ben altijd blij dat moeke zo opvallend weinig eet. Des te meer lege stokjes op mijn bord. Adoe zo rakoessss :-)

 Koen -  15-02-2014

Heerlijk Puck, dank je

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved