checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home /

Snijplank

Snijplank blog

Iedereen heeft er één of meer nodig in de keuken: de snijplank! Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende snijplanken dat we er even een stukje tekst en informatie aan wagen.

Assortiment snijplanken


Kitchen&More heeft snijplanken van verschillende materialen, maar voornamelijk van bamboe of van kunststof. De Cosy&Trendy snijplanken voor professioneel gebruik zijn gemaakt van PE kunststof, dit is een speciale variant die HACCP goedgekeurd is. Hierover later meer.
 • Bamboe snijplank

  De bamboe snijplank is verkrijgbaar in verschillende maten en diktes. Zeer ecologisch verantwoord om te snijden op een natuurproduct. Het onderhoud van de bamboe snijplank gaat als volgt: reinig deze snijplank met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel. Meteen afdrogen hierna. Doe ze dan ook niet in de vaatwasser.
   
 • Kunststof snijplank

  De kunststof snijplanken kunnen gewoon in de vaatwasser, ze zijn gemakkelijk te reinigen en verkrijgbaar in allerlei  soorten en maten. Ook verkrijgbaar in snijplanken sets, bijvoorbeeld een erg leuke combinatie is de set met de kunststof snijplanken in de bamboe houder.
   
 • Soorten

  Het beste is om voor elk soort product dat je bereid een andere snijplank te gebruiken. Daarom zijn er ook veel snijplanken sets met 4 of 5 planken erin. Vaak zit er sowieso één in voor vis en schelpdieren, één voor brood, één voor vlees en één voor groente. Ook zijn er voor brood speciale snijplanken, die bestaan vaak uit een opvangbak voor de kruimels en het bovenste deel is half open en half dicht. Tevens zijn er vleesplanken, deze zijn voornamelijk te herkennen aan de gootje bij de rand van de snijplank, deze zorgt ervoor dat de sappen van je heerlijke gebraden kip of rollade niet van de snijplank afdruipen. Het wordt ook wel een sapgeultje genoemd. Natuurlijk kun je hier ook gewoon andere producten op bereiden.

Goedkeuringsmerken

De snijplanken van Arcos hebben zelfs het NSF goedkeuringsmerk, dit betekend dat zij voldoen aan de HACCP norm die geldt in Europa. Ook de professionele snijplanken van Cosy&Trendy zijn HACCP goedgekeurd. De HACCP is een risico inventarisatie voor voedingsmiddelen, de Nederlandse vertaling is globaal “gevarenanalyse en kritische controlepunten”. Ondernemingen die zich bezig houden met het bereiden, behandelen, verwerken of verpakken van eten dienen alle aspecten van het proces met eten te controleren en de gevaren te analyseren. Deze snijplanken voldoen in ieder geval aan de normen!

Bij Kitchen&More is voor ieder wat wils: dik, kun, bamboe, kunststof, professioneel, sets of losse snijplanken! Voor meer informatie of vragen mail of bel ons. 

  Kitchen&More         Reacties (61)

Reacties (61)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 3000 beoordelingen

© 2019 Kitchen&More - All Rights Reserved