Spinazie fritatta
Spinazie taart wordt op prijs gesteld door de kinderen. Omdat ik geen tarwe eet heb ik een recept zonder bladerdeeg. Je kunt ook op zoek naar bladerdeeg van spelt of zelf een bodem maken van welk soort meel dan ook, via google is genoeg te vinden. Ik laat het weg, ik mis het niet.
Fritatta van spinazie met spek
Ingrediënten:
Verse spinazie
Rode ui
Knoflook
Biologische ontbijt spek
Zachte geiten kaas
Eieren
Peper
Walnoten
Honing
Bereiding:
Oven voor verwarmen op 200 C.
Springvorm (maat naar keuze) bekleden met bakpapier
Spinazie wassen in ruim water en in een vergiet uit laten lekken. De ui fijn snijden, knoflook persen. De spinazie in delen garen in de koekenpan of wok en in een vergiet of zeef scheppen zodat het vocht er uit kan. Als alle spinazie gaar is, wat kokosolie verwarmen in de pan, hierin de ui fruiten en de knoflook even mee bakken.
De ui met knoflook en wat peper in een kom, hier de eieren in breken en loskloppen met wat zachte geitenkaas.
De spinazie fijn snijden en door het ei mengsel roeren.
Plakjes spek in de springvorm leggen als een soort bodem en zijkant, wat geiten kaas er overheen brokkelen. Spinazie/ei mengsel er over heen gieten. Als je nog spek over hebt, dan niet alle spinazie/ei er in doen maar nog een laagje spek maken met spinazie/ei er op.
Walnoten (of anderen noten/pitten) op de spinazie leggen. Als het bijna klaar is een kleine hoeveelheid honing over de bovenkant gieten.
In de oven zetten voor 20 á 30 minuten.
Desgewenst serveren met een frisse salade.
Variatie
- Wil je wel een deegbodem, strooi hier dan wat couscous over dat absorbeert het overtollige vocht. Spek op de couscous leggen.
- In een cupcake blik kan je mini fritatta’s maken, gebruik dan silicone cups of vouw er bakpapier in.
Tips
Geen reacties gevonden.