checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

Stampot Andijvie

Stamppot anders
 
Andijvie, groene bladgroente, gekookt, of rauw in de stamppot met aardappel, zo kennen we het allemaal. Stimpstamp met stukjes rookkaas er door of met een balletje gehakt en mosterd, zo vond ik het als kind altijd het lekkerst.
Als je regelmatig andijvie in je groente pakket hebt, dan ga je vanzelf op zoek naar variaties. Andijvie als sla, andijvie roerei, andijvie frittata of in een quiche en vandaag een stamppot op een andere manier.
 
Andijvie stamppot met zoete aardappel en tomaat
 
750 gr zoete aardappel
1kg andijvie
Flinke hand mini tros tomaatjes (of 2 grote tomaten)
5 zongedroogde tomaten
Harde geitenkaas met Italiaanse kruiden
Flinke hand walnoten
Peper
 
De zongedroogde tomaten in warm water zetten om te weken.
Zoete aardappel schillen en snijden, in water koken. Ondertussen de andijvie snijden, wassen en uit laten lekken in een vergiet.
Tomaatjes in vieren snijden, zongedroogde tomaat in kleine stukjes snijden. De kaas in blokjes snijden en de walnoten roosteren in een droge koekenpan.
Als de aardappelen gaar zijn, deze afgieten over de andijvie, dan is deze warm en niet meer helemaal rauw (dit kan je ook overslaan). De aardappelen stampen, in delen de andijvie door de aardappel scheppen. Tomaatjes en zongedroogde tomaat en een deel van de kaas er door heen scheppen. Peper naar smaak er door.
Serveren met de rest van de kaas en de walnoten. De walnoten zijn gemakkelijk te kraken met de notenkraker
 
Variaties

  • In plaats van zoete aardappel kan je ook aardappel of knolselderij gebruiken
  • Zachte geitenkaas in plaats van harde geitenkaas
  • 1 soort tomaat gebruiken
  • Pecan noten of pijnboom pitten roosteren

  Anneke Roubos-Luitjes         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved