checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Stoommandje

Stoommandje

Stoommandje Oma’s aardappelen zijn altijd het lekkerste! Niet te hard, niet nat en waterig, maar precies goed! Hoe krijg je dit nou voor elkaar? Ik heb oma vaak in de keuken gezien met een grote pan en een stoommandje dus heb het nagevraagd.

Hoe werkt het? Oma legde het uit:  “Heel simpel! Je pakt een kookpan en daar leg je het stoommandje in, op de bodem, het stoommandje past zich aan aan de vorm van de pan. Vul de pan met een klein laagje water, en leg dan de aardappelen in het stoommandje. De onderste aardappelen liggen dan wel in het water en de bovenste niet. Dan koken ze niet in prut. Als het water goed kookt draai je het op half. Voor 2-4 personen aardappelen kook je ze dan nog ca. 20-30 minuten. Dan zijn ze perfect!”

Dit hangt natuurlijk ook weer van het soort aardappel af. Als je kruimige aardappelen in huis hebt, is het stoommandje zeer handig. Als je ze gewoon in de pan kookt in water vallen ze gauw uiteen en wordt het een natte prut. Bij vastkokende aardappelen heb je het stoommandje niet echt nodig, deze koken niet stuk maar blijven wel heel in de pan. Maar natuurlijk kun je het stoommandje ook bij deze aardappelen gebruiken. Ze branden niet zo gauw aan, omdat ze niet op de bodem liggen.

Ideaal dus voor aardappelen. Maar ook groente kun je koken in het stoommandje, blijven ze ook lekker vers en knapperig. De ingrediënten worden gaar door de hete stoom in de pan. Daardoor kun je zelfs gevogelte en vis hierin klaarmaken.
Helemaal niet ouderwets dus, maar superhandig en multifunctioneel!
 
    06-02-2019 20:29     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved