checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Stoompan

Stoompan

Stoompan

Stoompan

Werking stoompan

De stoompan bestaat uit meerdere delen: de pan zelf, het stoommandje en de deksel. Allereerst vul je de stoompan met een laagje water, het stoommandje moet niet in aanraking komen met het water in de pan. Vervolgens leg je de producten die je wilt stomen in het stoommandje. Deksel erop en stomen maar. Het product wordt langzaam gaar.

Waarom stomen?

Stomen heeft meerdere voordelen. Je voedsel behoudt zijn nutriënten beter. Dit houdt onder andere in dat het product zijn vitamines, mineralen, aroma en smaak beter behouden. Wanneer je kookt in water worden de voedingswaarden van je voedsel snel minder.

Wat kun je stomen?

Producten die je kunt stomen zijn bijvoorbeeld vis, vlees, groente en aardappelen. De stoompan van Kitchen&More kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld rijst in te koken, maar kan ook fungeren als soeppan, aspergepan of pastapan. Deze stoompan heeft een speciale metalen sandwich bodem, dit zorgt voor een snellere opwarming. Ook is deze pan van een redelijk groot formaat, maarliefst 12 liter. Dit maakt de pan ook erg geschikt voor het maken van grotere hoeveelheden soep, welke je kunt maken in de onderpan. Het is tevens mogelijk om meerdere producten in één keer te bereiden, bijvoorbeeld een rijstgerecht. Dit doe je als volgt: in het onderste deel van de pan natuurlijk een laagje water, vervolgens doe je vlees en groente in het onderste stoom-deel. Als laatste voeg je de rijst toe in het bovenste stoommandje. De stoom die vrijkomt uit het onderste gedeelte stijgt naar boven, hierdoor wordt de rijst gaar. De bovenste vergiet (of het stoommandje) heeft extra fijne gaatjes, waardoor je gemakkelijk rijst erin kunt koken zonder dat dit er doorheen gaat vallen.

Assortiment

De stoompan van Kitchen&More is gemaakt van 18/10 hoogwaardig edelstaal. De inhoud van de pan is maarliefst 12 liter. Nu verkrijgbaar voor € 44,95. 
  Kitchen&More     09-09-2014 21:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2020 Kitchen&More - All Rights Reserved