checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Tajine recept

Tajine recept

Tajine recept

Tajine recept Nicole 


Een leuke review en recept over de Tajine 28 cm van een tevreden klant! Heel erg bedankt Nicole! 

Binnenkort vertrek ik voor enkele dagen naar Marokko. Als vegetariër kijk ik vaak vooraf naar de eetgewoonten van het land. Zodoende kwam ik de tajin tegen. Via Google heb ik  gekeken waar ik een goed geprijsde maar vooral mooie tajine kon bestellen. Ik kwam bij de website www.kitchenandmore.nl uit. Een website waar je prachtige spullen kan vinden voor in de keuken.

Ik kook graag gezond met verse ingrediënten. Het voordeel van het bereiden van gerechten in de tajine is dat je geen vetten hoeft toe te voegen. Dankzij de kegelvormige vorm condenseert bijna alle stoom tegen het deksel en druipt weer op het gerecht. De inhoud van de tajine kookt in het eigen kookvocht. Een gezondere manier van koken is er niet.

Voordat je begint met koken in de tajine is het verstandig om de instructies goed op te volgen. Het zou zonde zijn als de tajine bij gebruik zou breken. Ik heb de tajine een nacht laten weken in mijn badkuip. 

Boodschappen


Verse koriander en bladpeterselie
komijnzaad en gemalen komijn
peper en zout
Aardappels, tomaat, wortel, rode ui en venkel

Ik vind het lastig om de hoeveelheden te noemen omdat ik zelf op gevoel kook. ‘’Een beetje van dit en een beetje van dat.’’ Als eerste kook je de venkel in ruim water waar je zout aan toe hebt gevoegd. Dit laat je ruim een kwartier koken. Bewaar  het water waar je de venkel in gekookt hebt. Dit heb je later nog nodig om de aardappels in te laten stomen.



De gesneden groente met de verse kruiden voeg je toe aan de tajine. Voordat je dit toevoegt is de tajine goed opgewarmd met een laagje olijfolie.
Je vult de tajine met de groente (nog niet de gekookte venkel) en kruiden en laat dit een kwartiertje sudderen.
 
Tenslotte voeg je aardappels toe en het water (ongeveer 150ml) waar de venkel in gekookt heeft. Roer de inhoud voorzichtig met een houden spatel. Vervolgens laat je het nog een kwartiertje koken. Na het kwartier voeg je de gekookte venkel nog even toe. Hierna kun je de tajine serveren.  Let op: hoewel je de tajine op zacht vuur hebt laten sudderen is de tajine wel warm geworden. Zet de warme tajine altijd op een onderzetter op tafel of op het aanrechtblad. 


Let op: Op de foto’s zie je dat de tajine op een inductiekookplaat staat. Dit is voor de foto’s, in werkelijkheid heb ik een tajine inductie adapter gebruikt. Deze zorgt ervoor dat je de tajine toch op een inductiekookplaat kan gebruiken.
                                                             
Eet smakelijk en veel plezier. 



Wil je nog meer van deze heerlijke tajine gerechten maken of ben je op zoek naar een heerlijk tajine recept bezoek dan de website tajinegerechten.nl


 
  Nicole     04-04-2015 14:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved