checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Tomaten

Tomaten

Tomaten Wat doe je met een grote hoeveelheid rijpe tomaten? Op eten, maar dan moet je wel door eten of je verwerkt ze in een saus of soep. Hier werd het een saus/soep met gebakken courgette blokjes en voor de liefhebber wat spelt pasta.
Het ruikt lekker en is niet heel erg veel werk, makkelijk van te voren te maken, in te vriezen en toevoegen wat jij lekker vindt.

 
Tomatensaus met courgette
 
Tomaten, ik had ruim 1 kilo tros tomaten en iets van 500 gr cherry/snoep tomaatjes
4 uien
2 tenen knoflook
Zout/peper
 
Courgette
Indien gewenst; (spelt) pasta
 
Was en snijd de tomaten in vier stukken, of 6 als ze erg groot zijn. Cherry tomaatjes wassen.
Uien schoonmaken en uien snijden, knoflook snijden.
In een ruime pan kokosolie verwarmen en hierin de uien bakken, regelmatig omroeren. De knoflook, zout en peper toevoegen en mee bakken.
De tomaten in delen toevoegen en omscheppen, vuur lager en de deksel op de pan. Af en toe omscheppen en laten sudderen tot de tomaten goed zacht zijn.
Vuur uit en met de staafmixer de saus fijn maken. Vind je de saus te dik dan kan je verdunnen met water of bouillon. Als je dikkere saus wilt, kan je de saus op een laag vuur, regelmatig roerend in laten koken.
De courgette in blokjes snijden en met wat peper bakken, ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.
 
Courgette in een kom scheppen, saus/soep er over en nog wat blokjes courgette er op.
 
Variatie
  • Gehakt rullen of kleine balletjes bakken en er door heen doen
  • Elke willekeurige groente kort aanbakken en er door heen doen
  • Omelet reepjes of wat kaas (geit of koe)
  Anneke Roubos-Luitjes     13-10-2016 22:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved