checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden tegen schade

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Scherpe prijzen

webshop keurmerk
Home / Zelf leverworst maken

Zelf leverworst maken

Lever is heel gezond voor je, er zitten o.a. vetoplosbare vitamines A, D, E en K in.
Als je niet zo van lever houdt kun je middels deze leverworst toch orgaanvlees eten.
 
Ingredienten:
500 gram runderlever
500 gram rundergehakt, niet de magere maar de vette variant
250 gram roomboter (liefst van grasgevoerde koeien en het liefst van rauwe melk)
pakje gerookte spekjes, niet de magere versie
3 uien
zout en peper
laurierbladeren
eventueel groene kruiden zoals oregano, tijm en marjolein
 
Doe alle ingredienten in een keukenmachine en maal het totdat het een gladde massa is geworden. Je mag het uiteraard ook grof laten, net wat je zelf lekker vindt.
Doe alles in een ovenschaal, het handigst is een hoge ronde schaal met deksel.
Zet de schaal ongeveer 2 uur in een hete luchtoven op 150 graden.
 
Als het na twee uur gereed is is alles samengetrokken tot een grote ’bal’ waar allemaal vet om heen drijft. Mix alles met een staafmixer door elkaar zodat het vet door het vlees komt.
Laat de massa iets afkoelen en doe het daarna in bakjes. Laat het helemaal afkoelen voordat je het eventueel invriest.
Zelf doe ik het in kleine glazen potjes, ik hou er niet van om hete voeding in plastic bakjes te doen. Dit i.v.m. Bisphenol-A en Xeno-oestrogenen dat vrij komt en in je voeding gaat zitten. Dit is rommel wat je niet in je lichaam wilt hebben.
De glazen potjes doe ik niet helemaal vol dat voorkomt kapot vriezen.
 
Wil je minder maken houdt dan de volgende verhouding aan:
gehakt : lever : boter - > 2 : 2 : 1
Dus bijvoorbeeld 250 gram lever - 250 gram gehakt - 125 gram roomboter
 
Kinderen vinden dit ook heerlijk om te eten. Door het zelf te maken weet je welke ingredienten er in gaan, dat het een eerlijk product is zonder schadelijke toevoegingen.
 
Eet smakelijk.
 
    20-12-2014 09:48     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 zwerfkatje -  19-08-2019

Hoeveel gram zit er in een "pakje" gerookte spekjes?

 M. -  21-03-2014

Kan het ook varkenslever zijn met rundergehakt of is dat niet lekker bij elkaar?

© 2024 Kitchen&More - All Rights Reserved