checkmark

Voor 20:00 besteld, morgen in huis

checkmark

Verzekerd verzonden

checkmark

100 dagen retourrecht

checkmark

Bepaal zelf de levertijd van PostNL

webshop keurmerk
Home / Recepten

Recepten

zoete scones bereid met karnemelk

Zoete en hartige scones bereid met karnemelk
Ik mag graag door Engeland en Schotland reizen en hou enorm van de kleine thee en koffie huisjes en ‘fairs’, marktjes waar je de ‘home made goodies’ kunt proeven. De scones hebben allang hun weg naar de Nederlandse keuken gevonden, maar ik wil er toch een bepaalde twist aan geven door karnemelk te gebruiken en ook een hartige variant te maken. Het zurige van de karnemelk zorgt voor een smaakvol en luchtiger deeg. Probeer het eens.
Het is ook een ideaal recept om met kinderen te maken, al dan niet voor een verjaardagstraktatie of de bekende ‘high tea’… of gewoon bij het ontbijt. Met Pasen bijvoorbeeld.
Gebruik je een bakblik / cupcake blik, dan kan je de hoeveelheden beter doseren. Maar aangezien scones eigenlijk bedoelt zijn als broodjes, mogen ze best afwijkend zijn van vorm. It’s up to you!

Je boodschappenlijstje:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram vloeibare boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Mespuntje zout
  • Ongeveer 25 gram suiker
  • 150 ml karnemelk
  • Fijngesneden worst, spek of salami voor de hartige variant
  • (Zelfgemaakte) jam (aardbeien, bosvruchten, ….maakt niet uit)
  • Clotted cream, of ouderwetse KlopKlop (vind ik persoonlijk het lekkerst, de meeste kinderen ook)

Werk in een mengkom of maak op je werkblad een hoopje van het meel en meng de droge ingrediënten er doorheen. Giet langzaam de karnemelk (voel aan of je er meer of minder bij moet doen) er bij en meng met je hand of met een vork totdat je een deegbal hebt.
Verdeel het deeg in de hoeveelheid dat je zoete en/of hartige scones wil, of maak de dubbele hoeveelheid. Meng de worst/salami gelijkmatig er doorheen. Leg ze op bakpapier op je bakblik of gebruik cupcake vormpjes.
Schuif ze in de voorverwarmde oven op 200 graden en bak ze gaar in ongeveer (afhankelijk van de grootte!!) 20 minuten. Bij grotere scones, prik er met een satestokje in om de gaarheid te controleren.
Zet een paar potten thee, verschillende smaken, vers gezet. Of in de winter met glühwein of warme chocolademelk. Kleed de tafel op een leuke manier aan en serveer de scones met de lekkere jams en cream of klopklop. Smullen maar!
Verpak een paar scones in een mooi papiertje en geef ze cadeau! Het is leuk om zelfgemaakte ‘goodies’ te krijgen. Wie weet ontstaat er zo wel een nieuwe traditie.. very British
 

  Bernice Dings         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Beoordeling door klanten: 9.4 / 10 - 2725 beoordelingen

© 2018 Kitchen&More - All Rights Reserved